Albert Verlinde ziet kwetsende grap opgerakeld: ‘Bah, hij leeft nog!’

Albert Verlinde wordt herinnerd aan misschien wel de meest kwetsende grap die ooit over hem is gemaakt. “Het was misschien niet echt smaakvol, maar ik was toen ook nog maar een kind.”

Albert Verlinde © NPO, Instagram

Tijdens zijn tv-carrière heeft Albert Verlinde altijd een gruwelijke hekel gehad aan Robert Jensen. De oud-talkshowhost noemde hem altijd ‘Kwalbert Verlinde’ en nam hem voortdurend op de hak. Eén keer maakte de presentator een wel héél kwetsende grap over Albert, maar nu blijkt dat hij daar slechts de boodschapper van was.

‘Albert leeft nog’

De grap van Robert was behoorlijk pittig. “Ik heb slecht nieuws over Albert Verlinde: hij leeft nog”, sneerde hij. Het moet voor Albert ongelooflijk hard aangekomen zijn dat een tv-collega grapte hem liever dood dan levend te zien.

Albert heeft er altijd mee gezeten dat Robert zich nooit ter verantwoording liet roepen. “Ik vind het echt de vreselijkste man in heel Hilversum. Ik vind hem gewoon een lafbek. Alles roepen en nooit mensen tegenkomen. Je moet wel mensen onder ogen komen over wie je iets gezegd hebt.”

‘Tim is wél top’

Veel liever kijkt Albert naar een creatieve tv-maker als Tim den Besten, onthulde hij jaren geleden. “Ik vind hem zó leuk. Dat is eigenlijk een jongen die zijn leven lang ‘die rare’ werd genoemd. Hij is heel creatief, dat kan men niet altijd plaatsen. Nu bij tv komt hij tot zijn recht.”

Zou Albert daar inmiddels nog steeds hetzelfde over denken? Diezelfde Tim den Besten bekent nu namelijk dat híj achter die bijzonder heftige grap van Robert Jensen zat.

‘Niet smaakvol’

Tim is tegenwoordig een grote VPRO-ster, maar vroeger was hij actief als backstage-knul. Hij heeft in die hoedanigheid ook voor Robert Jensen gewerkt. “Op mijn twintigste was ik tekstschrijver bij Jensen en ik maakte ook het ‘breaking news’ met grappige filmpjes etcetera”, bekent hij op Instagram.

Hij vervolgt: “Ik kan me eigenlijk maar één grap die ik schreef herinneren: ‘Ik heb slecht nieuws over Albert Verlinde: hij leeft nog’. Misschien niet echt smaakvol maar ik was nog een kind weet je.”

Tijd van mijn leven

Hoewel Robert tegenwoordig een controversiële contentmaker is, heeft Tim geen spijt van hun vroegere samenwerking. “Tijd van mijn leven gehad daar. En ik vond het ook wel leuk dat ik twee stagiaires had die veel ouder waren dan ik en mij moesten assisteren”, vertelt hij.

Robert werd een paar jaar voor de coronapandemie van de buis gehaald vanwege lage kijkcijfers. Tijdens de pandemie begon de presentator met zijn online programma waarin hij zich verzet tegen de gevestigde orde. In de meest recente aflevering houdt hij een anderhalf uur durend interview met Thierry Baudet.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen