Yvonne Coldeweijer geprezen door Telegraaf: ‘Houdt ons scherp’

Yvonne Coldeweijer en haar juicecollega’s hebben het Nederlandse showbizzlandschap onherkenbaar veranderd. “Volgens mij blijft zij ook in het nieuwe jaar een factor. Ze houdt ons scherp.”

Wilson Boldewijn, Yvonne Coldeweijer en Jordi Versteegden © Telegraaf, RTL

2022 was het jaar van de vallende sterren en de grootste veroorzaker daarvan is Yvonne Coldeweijer. BN’ers kunnen door haar en haar juicecollega’s veel minder makkelijk wegkomen met wangedrag. Sommigen vinden het goed dat de traditionele showmedia niet langer bepalen wat shownieuws is in Nederland, maar er zijn ook veel critici.

Topper of flopper?

Telegraaf-ster Wilson Boldewijn is in elk geval overtuigd van Yvonne’s bestaansrecht als juicekoningin. “Ik wil nog één speciale vermelding doen, namelijk iemand die ons en de gemoederen bezig blijft houden”, zegt hij in een terugblik op het afgelopen jaar. “Of ze een topper of flopper is moet ieder voor zichzelf oordelen, maar dat is Yvonne Coldeweijer.”

Collega Jordi Versteegden: “Zo, jij scoort even punten bij d’r.”

‘Ze houdt ons scherp’

Wilson: “Ja, maar Yvonne blijft de gemoederen bezighouden. Ik zag al lijstjes dat ze uit zou zijn in 2023, maar volgens mij blijft Yvonne Coldeweijer een factor. Daar kun je van alles van vinden, maar we hebben ermee te dealen.”

Jordi: “Ja, ze houdt ons scherp. We hadden het net al over de zaken van Lil Kleine en Glennis Grace en die heeft zij aan het licht gebracht. Ik geloof ook nog eens een keer in dezelfde week, dus ja, wat dat betreft: ze houdt ons scherp.”

Aan de wod met Yv?

Privé-baas Evert Santegoeds lijkt ook steeds meer gecharmeerd van Yvonne. Waar hij vorig jaar aanvankelijk niet eens haar naam wilde uitspreken, noemt hij haar nu liefkozend ‘Coldeweijertje’. Het helpt dat ze een gemeenschappelijke vijand hebben: de boze BN’er-mevrouw Rachel Hazes.

Evert ziet zichzelf inmiddels zelfs al aan de ‘wod’ gaan met Yvonne. “Nou, ik zie dat er nog wel een keer van komen ook, ja. Ik weet niet of het meteen booze wordt of een kopje koffie, maar we schuren zo dicht tegen elkaar inmiddels. Wie weet. Als iemand het initiatief neemt op het goede moment, dan zou het zomaar eens een keertje kunnen gebeuren.”

Madame Tussauds

Het is opvallend in hoeveel jaaroverzichten Yvonne is terechtgekomen. In die van de NOS staat ze zelfs tussen wereldberoemde namen als de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

Advocaat Sébas Diekstra, die slachtoffers van The Voice bijstaat, vindt dat Yvonne een relevante functie vervult. Hij zegt in een jaaroverzicht van RTL Boulevard: “Wat wel duidelijk is, is dat er meer toezicht is op het gedrag van BN’ers. Met als chef-toezicht Yvonne Coldeweijer.”

En ook in de oudejaarsconference van Claudia de Breij kwam Yvonne nog voorbij: “Er was zóveel van dit soort nieuws. Op een gegeven moment als Yvonne Coldeweijer al aankondigde: ‘Ik heb nieuwe juice’, dan gingen managers gewoon zelf vast bellen naar Madame Tussauds, van: ‘Ik geef even de namen door van de beelden die naar de kelder kunnen.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen