Winfried Baijens (45) zonder kleren op tv: ‘Je ziet er nog goed uit’

Winfried Baijens is ernstig in verlegenheid gebracht in de talkshow van Renze Klamer. De talkshowhost besloot namelijk om uitgebreid beelden te tonen waarop hij geen kleren aan heeft.

Winfried Baijens © RTL

Hij is op dit moment dé topscoorder van NPO 2: Winfried Baijens. Zijn documentaireserie Het Water Komt, naar aanleiding van de zeventigste herdenking van de Watersnoodramp, is een megahit en daar mocht hij gisterenavond over komen vertellen in de talkshow van Renze Klamer op RTL 4. Hij had echter een merkwaardige verrassing in petto.

Vrolijk zwemmen

Renze maakte een heel punt van een fragment uit de documentaireserie waarin Winfried in zwembroek in beeld verschijnt. Als Winfried aan tafel vertelt dat veel mensen in Zeeland nog angst hebben voor water, zegt Renze: “Nou, bij jou niet, heb ik gezien trouwens. Dat kunnen we ook even zien.”

Winfried verbaasd: “Wat?!”

Renze: “Jij ging ook vrolijk zwemmen. Ook in de serie. Vertel even waar dat is ook.”

‘Jezus zeg!’

Winfried: “Dit is de Braakman. Dit is functioneel naakt, zal ik er gelijk maar even bij zeggen. Voor mij wat minder om naar te kijken, maar dit is de Braakman waar ik vroeger altijd wedstrijdtraining deed. Dat water bleek water met een heel verhaal te zijn.”

Renze laat beelden zien waarop de benen, het achterwerk en het bovenlichaam van Winfried uitgebreid getoond worden, maar hij laat zich niet van de wijs brengen. “Je praat mooi over de beelden van jouw lichaam heen. Dat doe je heel vakkundig.”

Als de beelden maar voorbij blíjven komen, roept Winfried: “Doe hem nog een keer! Jezus!”

45 jaar

Renze blijft maar doorgaan over het lichaam van Winfried. “Ik ging het even opzoeken. Mag ik jouw leeftijd noemen? Je bent wel goed in vorm. 45.”

Winfried: “Terug naar de inhoud! Het gaat om de inhoud, jongens.”

Eén ding is zeker: Renze had dit nóóit bij een vrouwelijke gast hoeven proberen. Dan was hij aankomend weekend waarschijnlijk niet eens meer op tv geweest.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer staat stil bij het lichaam van Winfried Baijens. Maf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen