Tina Nijkamp geeft mening over nieuw logo SBS 6: ‘Veel minder kil’

Tina Nijkamp, kijkcijferkenner en voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt het nieuwe logo van de zender een vooruitgang. “Het is niet warm rood, maar het is wel veel minder kil.”

SBS 6 en Tina Nijkamp © SBS 6, RTL

SBS 6 heeft in alle stilte een nieuw logo gelanceerd. Het is nog steeds blauw, maar wel iets minder ijzig dan het vorige logo. Een hele verbetering, vindt oud-zenderbaas Tina Nijkamp het. “Het cijfer is iets voller. Het is niet warm rood waar ik op hoopte onlangs, maar zag net al wel dat het allemaal verschillende kleuren kan krijgen.”

Veel warmer

De optie om het logo verschillende kleuren mee te geven wordt geprezen door Tina. “Heel leuk, veel en veel minder kil daardoor. Weer veel warmer en meer familie. Nu nog dronebeelden van Nederlandse dorpjes, natuur en steden terug in de vormgeving.”

Vlak voor de jaarwisseling vertelde Tina in de podcast Content Wars nog dat de vormgeving van SBS 6 warmte miste. “Ik vind het jammer dat ze het logo blauw hebben gemaakt, wat een kille kleur is, in plaats van rood. Wij hadden altijd heel mooi die beelden over Nederland. Dat vond ik echt… Als ik daaraan denk krijg ik weer kippenvel, zó prachtig vond ik dat.”

Heel grafisch

Toen Tina aan de macht was bij SBS 6, zat de zender vol typisch Nederlandse beelden. “Dat vond ik écht heel mooi. Ik vind het jammer dat ze daar afscheid van hebben genomen. Het is nu heel grafisch, dus het is wel wat killer geworden. Ik probeerde heel erg de warmte naar die zender over te brengen, omdat ik ervan overtuigd ben dat televisie je beste vriend is.”

Ze vervolgde: “De emotie die televisie overbrengt mis ik nu wel heel erg in de vormgeving bij SBS 6.”

Fragment

Dat heeft SBS 6 nu dus veranderd. Het nieuwe logo in beeld:

Oude vormgeving

En de oude vormgeving van vroeger waar Tina het over heeft:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het nieuwe logo van SBS 6 een vooruitgang?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen