Sophie Hilbrand stelt ‘domme’ BN’ers in Slimste Mens aan de kaak

Sophie Hilbrand heeft het gebrek aan kennis bij de kandidaten van het huidige De Slimste Mens-seizoen aangekaart in haar talkshow. “Dan denk je wel: hè, ken je Pieter Omtzigt niet?!”

Sophie Hilbrand en De Slimste Mens © NPO

Kijkcijferkanon De Slimste Mens ziet zijn scores langzaamaan teruglopen en het zou tv-deskundige Tina Nijkamp niet verbazen als dat komt vanwege de slecht presterende kandidaten van dit seizoen. Angela de Jong is daar nog eens overheen gegaan: zij haalde gisteren in haar AD-column genadeloos hard uit naar al die ‘domme’ BN’ers.

‘Hoe kán dit?!’

De invloed van Angela bewijst zich maar weer eens: het niveau van de kandidaten van De Slimste Mens was gisteren zowel een onderwerp in Khalid & Sophie als Op1. Vooral de drie kandidaten van dinsdag, Camiel Meiresonne, Guido Spek en Quinty Misiedjan, moesten het ontgelden. Zij wisten bijvoorbeeld niet eens wie Pieter Omtzigt is.

Sophie tegen haar kijkers: “Er is de laatste weken meer te doen over het gebrek aan kennis, te meer omdat er bij De Slimste Mens nog wel eens een vraag voorbijkomt waarbij het publiek over het algemeen denkt: hoe kunnen ze dát nou niet weten.”

‘Beetje flauw’

Dan start Sophie het fragment in waarin het Slimste-drietal niet op de namen van allerlei bekende Pieters kan komen. “Het is een beetje flauw om dit nog een keer te laten zien, maar goed: 2,2 miljoen mensen hébben dit al gezien.”

Tafelgast Anita Witzier: “Deze Pieters kende ik allemaal wel, ja.”

Sophie: “Denk je dan wel, van: hè, Pieter Omtzigt? Die is toch wel echt overal geweest.”

Medegast Sander Lantinga: “Ja, ja, ja, maar goed, je leest natuurlijk ook de recensies en de columns. Van: zijn de slimme kandidaten dan op?”

Nervositeit

Anita grappend tegen Sander: “Horen we Angela de Jong?”

Sander: “Dat wordt wel gesuggereerd, ja!”

Militair historicus Christ Klep: “Ik heb deze aflevering gezien en ik kan me wel voorstellen dat als je nerveus bent, je doodslaat.”

Anita: “Het is echt wel anders denk ik als je daar zit. Ik durf het niet, want dan sla ik dicht. Op de bank is het niet zo ingewikkeld.”

Grinniken

Politiek journalist Thomas van Groningen ’s avonds in Op1: “Ik moest een beetje grinniken om die column. Ik moet zeggen dat het mij ook wel opviel dit seizoen dat er veel mensen wel dingen niet wisten, maar als je daar gezeten hebt… Die lichten enzo; het doet ook wel wat met je.”

En Stefano Keizers: “Het programma is ook steeds meer een carrièremaker geworden. Zonder De Slimste Mens had ik hier nooit gezeten. Ik denk dat mensen die angst hebben van: wat als ik straks niet leuk genoeg over kom?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen