Sam Hagens reageert op kritiek Angela de Jong en Catherine Keyl

Sam Hagens kan prima leven met de kritiek die op hem is geuit door Angela de Jong en Catherine Keyl. “Ik ben het eigenlijk ook wel eens met hun kritiekpunten”, aldus de presentator van HLF8.

Angela de Jong, Sam Hagens en Catherine Keyl © NPO, SBS 6

De sterrenstatus van Sam Hagens stijgt flink nu hij het nieuwe gezicht van de talkshow HLF8 is. Het tijdschrift Nieuwe Revu heeft wekelijks een rubriek met de titel: ‘Wie denkt… wel dat hij/zij is?’ Met op de plek van de puntjes dus een steeds roulerende BN’er. Deze week gaat de rubriek over Sam en er komende diverse mensen aan het woord over hem.

Heel aardige gozer

Naast zijn bekende vader Pieter Jan Hagens, geven ook Angela de Jong en Catherine Keyl hun mening over Sam. Het is allemaal best positief, al delen de dames wel een paar kritiekpuntjes uit.

Angela noemt Sam ‘een leuke jongen en een heel aardige gozer’. Van zijn presentatie-ambities had ze geen idee. “Gelukkig hebben ze een clubhuisje bij SBS waar je je meters kan maken voor de camera, zonder dat heel veel mensen het zien.”

‘Soms wat afgeleid’

Helemaal perfect gaat het namelijk nog niet bij HLF8, vindt Angela. “Ik merk dat hij nog heel erg met het draaiboek in zijn hoofd zit en dat hij soms wat afgeleid lijkt als er zich een discussie aan tafel ontspint. Wat me vooral opviel: hij kan nog een beetje werken aan zijn empathie. Soms sluit hij een tamelijk gevoelig onderwerp redelijk koud af.”

Toen het over een vrouw met afgeknipte vingers ging, bracht Sam dat volgens haar ’tamelijk staccato en weinig invoelend’. “Thuis dacht ik: wat zeg je nu? Daar kan hij nog wel aan werken. Maar hé: hij zit er nog maar net. Het is een kwestie van ervaring en een beetje goeie coaching.”

Schakelen

Catherine Keyl vindt dat het schakelen tussen onderwerpen nog niet goed gaat. “Als je het net hebt gehad over een zelfmoord en daarna gaat praten over de tulpenbloei in Amsterdam, dan moet je vooraf bedenken hoe je die overschakeling gaat maken.”

Daar moet Sam in getraind worden, zegt ze. “Om het uiteindelijk te kunnen redden, zal Sam moeten werken aan details waar de kijker verder geen boodschap aan heeft.”

Eens met kritiek

Sam kan zich er wel in vinden, reageert hij in HLF8. “Ik heb het stuk dus gelezen en alle kritiek… Het was best een positief stuk, dus ik was er best wel hartstikke blij mee, want de bedoeling is dat het vrienden en vijanden zijn, maar ze hadden geen vijanden gevonden.”

Hij vervolgt: “Catherine stond erin en Angela de Jong ook. Ze hadden kritiekpunten waar ik het ook wel mee eens ben, weet je. Dat ik gewoon nog een beetje moet wennen en dat het nog iets gemakkelijker moet gaan en de overgangen enzo. Dat is allemaal ervaring opdoen ook.”

Flutprogramma

Een paar uur na deze reactie van Sam werd hij gisterenavond overigens ook nog bekritiseerd in Vandaag Inside. Zo vindt Johan Derksen dat hij de presentatie van HLF8 helemaal nooit had moeten accepteren. “Het is een programma waar je niets mee kunt winnen, want je blijft een klein programmaatje dat eigenlijk min of meer mislukt is.”

Maar hij kan zo toch vlieguren maken? “Dat zeker en hij doet het helemaal niet zo slecht, maar hij zou eigenlijk eerst een heel grote jongen moeten worden in politiek Den Haag voordat hij daar gaat zitten. Nu weet ik niet hoe serieus ze je nog nemen in Den Haag als je daar bij zo’n flutprogrammaatje zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sam Hagens een misstap heeft begaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen