RTL 4 spaart Eva Jinek: ‘Ze werd daar echt doodongelukkig van’

RTL 4 spaart Eva Jinek: ze hoeft dit jaar geen uitzending te maken bij De Vrienden van Amstel Live. “Ze leek daar vorig jaar echt doodongelukkig. Nu gaat Renze Klamer het dus doen.”

Eva Jinek © Jinek

Het was begin vorig jaar een regelrecht drama voor Eva Jinek: haar uitzending vanaf het De Vrienden van Amstel Live-concert was met 345 duizend kijkers goed voor een laagterecord. “Jeetje, niemand kijkt meer naar Jinek?”, vroeg een geschrokken kijker zich af. Een verslaggever van RTL Boulevard noemde de uitzending ‘saai en voorspelbaar‘.

Doodongelukkig

Eva kan opgelucht ademhalen, want dit jaar hoeft ze die gesponsorde uitzending niet meer te maken. RTL 4 kiest er namelijk voor om live uit te zenden bij het zaterdagconcert, morgenavond, en op deze dag heeft collega Renze Klamer altijd uitzending.

Een meevaller voor Eva, twittert tv-kenner Rob Goossens. “Was al heel benieuwd hoe RTL4 de samenwerking met Vrienden van Amstel Live dit jaar zou gaan doen, want Eva Jinek leek me vorig jaar doodongelukkig daar. Maar de oplossing is heel simpel: niet op vrijdag- maar op zaterdagavond live op locatie, dan presenteert namelijk Renze.”

Tegenvaller

Eva kan die meevaller wel gebruiken, want ze begon het nieuwe seizoen van haar talkshow deze week met een tegenvaller. Hoofdgast Claudia de Breij kwam namelijk niet opdagen in de seizoensopener. Officieel omdat ze ziek was, maar boze tongen beweren dat ze er geen zin in had vanwege de vele kritiek op haar oudejaarsconference.

Eén van haar critici was Rob. Hij heeft behoorlijk wat Claudia-fans over zich heen gekregen, maar dat boeit hem niets. “Waarom zou het mij iets kunnen schelen dat de culturele kliek het zo’n fantastische voorstelling vond? Ik stond daar toch voor mijn eigen mening?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u geïnteresseerd in de Vrienden van Amstel Live?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen