Rob Kemps afgefakkeld: ‘Leuk zijn betekent niet dat je talent hebt’

Rob Kemps krijgt na Angela de Jong ook nog eens Yvonne Coldeweijer over zich heen. Zij begrijpt de aanzwellende kritiek op het tv-talent wel. “Dat je leuk bent betekent niet dat je ook iets kan.”

Yvonne Coldeweijer en Rob Kemps © YouTube, RTL

Het begon voor Rob Kemps allemaal zo leuk bij de televisie, maar dat is nu wel een beetje omgeslagen. Hij vergaloppeert zich met zijn gretigheid om zoveel mogelijk programma’s te maken. Zo was hij laatst te zien met een interviewshow, terwijl hij zelf helemaal geen vragen kan bedenken: die werden ingefluisterd door Antoinnette Scheulderman.

Rob onder vuur

Het komt Rob duur te staan: twee van zijn gasten hebben zich in de media beklaagd – Patricia Paay en Johan Derksen – én hij heeft vernietigende kritiek gekregen van AD-haai Angela de Jong. En tot overmaat van ramp gaat ook showbizzhyena Yvonne Coldeweijer zich er nog eens mee bemoeien.

Yvonne is degene die heeft onthuld dat Robs vragen werden ingefluisterd. Zij zegt in haar podcast De Juice Show dat ze Rob best een leuke jongen vindt, maar: “Op een of andere manier is het hem niet helemaal gegund ofzo, lijkt het wel.”

Denkfout

Waarom is dat? “Het ding is: ik snap dat we allemaal súperenthousiast zijn als we een heel leuk persoon hebben ontdekt, weet je. Hij bleek bij De Slimste Mens gewoon de slimste te zijn, megasympathiek en hij kwam superhilarisch uit de hoek. Dat is gewoon een ontdekking, van: wauw, finally, een leuk persoon hebben we weer gevonden.”

Ze vervolgt: “En dan is het een soort van denkfout van: laten we hem vooral allemaal programma’s doen. Dat je een leuk persoon bent wil niet zeggen dat je ook kan presenteren of interviewen.”

Mazereeuw

Co-host Mark Koster herkent deze mening. “Dit is wat de Volkskrant precies zei. Je hebt daar zo’n columnist die zich nu een beetje ontpopt als een Angela de Jong deel twee bij de Volkskrant.”

Yvonne: “Wie dan?”

Mark: “Ja, Alex. Zijn achternaam is onuitspreekbaar. Mazereeuwer ofzo. Ik moet het opzoeken. Alex Mazereeuw van de Volkskrant. Die zegt precies wat jij zegt. Dat hij meteen een soort duizenddoekje wordt. Van: hij is leuk, inzetten die gast.”

Desperate

Yvonne: “Ja, wat ik snap, maar het is heel desperate, want dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij het dus kan. En dat zie je dus eigenlijk nu, dat hij het ook niet zo goed kan.”

Ze vervolgt: “Rob moet je geen interviewprogramma geven. Ik Hou Van Holland kom je nog best mee weg. Dat is niet goed, als ik dat zie, maar daar kom je nog wel mee weg, want dan denk je: Rob Kemps en Ik Hou Van Holland, okay, fine. Maar een interviewprogramma met Jeroen Pauw? Mwoah. Nee.”

‘Doe alleen troep!’

Mark: “Hij moet tegen zichzelf beschermd worden. Dat iemand tegen hem zegt: dit moet je gewoon niet doen. Hij moet een manager hebben die zegt: ‘Je moet niet aan al die troep meedoen, want ze gaan je afslachten.’”

Yvonne denkt daar anders over. Ze besluit: “Nou, troep… Hij moet de troep eigenlijk wél doen, snap je? En de goede dingen niet. Hij moet gewoon… Ken je krachten!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Snijdt Rob Kemps zichzelf in de vingers met zijn carrièredrift?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen