Renze Klamer vindt Nikkie de Jager gemeen tegen jonge kinderen

Renze Klamer vindt dat Nikkie de Jager zich op televisie wel héél hardvochtig gedraagt tegen jonge kinderen. Hij vraagt zich af in hoeverre dat nou precies nodig is. “Ik dacht: hoe oud zijn ze? 13, 14?”

Renze Klamer en Nikkie de Jager © RTL

Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, heeft weer een nieuw kinderprogramma over make-up. Ze mocht het gisteren komen promoten in de talkshow van Renze Klamer en hij liet zijn kijkers een aantal fragmenten zien. Daaruit blijkt dat de make-up-diva als jurylid behoorlijk kritisch is.

Lullige knip

Op een gegeven moment komt er een jongetje voor Nikkie staan die heel ijverig een zwaan op zijn gezicht heeft geverfd. Haar kritiek is onverbiddelijk: “Ik moest eerlijk gezegd echt wel een paar keer kijken om te zien dat het een zwaan was. Ik vind – ook als ik naar de rest kijk – dat je in anderhalf uur écht wel meer kan dan dat.”

Maar ook Nikkie’s overige commentaren zijn behoorlijk pittig. Na afloop van Renze’s compilatie roept ze: “Nou stoppen hoor! Dit is een heel lullige knip. Het is wel een competitie!”

‘Ze zijn 13!’

Renze, zelf vader van twee jonge meiden, vindt het gedrag van Nikkie twijfelachtig. “Het is heel echt wat je zegt, het is oprechte kritiek, maar ik vind wel ook… Ik dacht: hoe oud zijn ze? 13, 14?”

Nikkie: “Ja, maar kijk: het is een competitie en er gaat er elke week eentje uit, dus ze moeten ook door en gaan verbeteren. Ik probeer altijd feedback te geven waar ze iets mee kunnen. Dat is niet altijd leuk, maar ze kunnen er wel altijd iets mee.”

‘Mooi gedaan!’

Gijs Rademaker, die tegenwoordig de meest willekeurige ditjes en datjes ‘peilt’, daarop: “Ze weten toch ook dat ze meedoen aan dit concept?”

Zoete broodjes bakken heeft geen zin, aldus Nikkie. “Ja, ik kan wel elke week zeggen: ‘Nou, schat, je hebt het zó mooi gedaan! Ik zou er niets meer aan veranderen!’ Ja, dat werkt ook niet.”

Gijs: “Het moet ook een beetje spannend zijn zo’n programma.”

Renze: “Doe jij de woordvoering voor Nikkie?”

Gijs: “Ik voel gewoon met haar mee. Ik zou dit precies zo aanpakken.”

Tyra Banks

Nikkie stelt dat ze zich een beetje heeft laten inspireren door Tyra Banks, die als jurylid van America’s Next Top Model altijd heel gemeen was. “Ik ben opgegroeid natuurlijk met Tyra Banks. Ik dacht dus helemaal: dát ga ik doen! En toen zag ik die kinderen voor me staan en toen dacht ik: nee, dat gaan we níet doen, want ze breken!”

Renze: “Nou, maar ik vond dus dat je dat wel een béétje deed!”

Nikkie: “O echt?!”

Renze: “Ja. (…) Het is natuurlijk ook wel zo dat ze heel erg naar je opkijken. Dat merk je ook als je het programma ziet. Dat betekent dus ook dat wat jij tegen ze zegt heel veel waarde heeft en waarschijnlijk voor hen heel bepalend is. Dat is ook wel een grote verantwoordelijkheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schadelijk dat Nikkie de Jager het gebruik van make-up aanmoedigt bij kinderen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen