Rachel Hazes suggereert dat Roxeanne lekt naar de pers: ‘Vuil!’

Het moddergooien is nu echt begonnen: Rachel Hazes suggereert keihard dat haar bloedeigen dochter Roxeanne niet te vertrouwen is en vertrouwelijke informatie lekt naar de pers. “Dit is vuil.”

Roxeanne en Rachel Hazes © NPO

Rachel Hazes en Roxeanne Hazes staan over een paar weken lijnrecht tegenover elkaar in een rechtszaak over de erfenis van wijlen André Hazes. Lange tijd was onduidelijk waar het geschil nou precies over gaat, maar Privé heeft gisteren een hele beerput opengetrokken: volgens het weekblad is Rachel vlak voor zijn overlijden namelijk onterfd door André.

Geheimzinnige Rachel

Er zou in het testament van André namelijk een uitzonderingsclausule staan die bepaalt dat Rachel géén aanspraak zou kunnen maken op de erfenis, indien er een scheidingsprocedure loopt. En die liep er ten tijde van zijn overlijden, stelt Privé. Oftewel: ze heeft volgens het tijdschrift onterecht lopen graaien uit een erfenis die éigenlijk voor Dré en Rox was.

Het merkwaardige is dat Rachel alles ontkent, maar dat ze de relevante documenten achterhoudt. Haar advocaat Royce de Vries roept steeds dat Rachel bereid is om die documenten te delen, maar weekblad Privé heeft ze al acht maanden lang niet gezien en dochter Roxeanne krijgt ze ook niet op de post gestuurd.

Sneer aan Roxeanne

Nu roept team-Rachel tegen RTL Boulevard dat Roxeanne de documenten wel mag zien, maar dat ze dan fysiek langs moet komen. “Met het oog op privacy van haar overleden man en haarzelf wil Rachel de stukken niet overhandigen nu de wederpartij aantoonbaar nauwe banden onderhoudt met de pers”, zegt haar advocaat.

Een nieuw dieptepunt in Rachels carrière als moeder: ze beschuldigt haar eigen dochter op de nationale televisie min of meer van lekken naar de pers. “Dus zij zeggen hier neem ik aan: kom maar naar ons toe om het te bekijken”, aldus presentator Luuk Ikink van RTL Boulevard.

Collega Daphne Bunskoek: “Ja: want anders lekken jullie het eventueel.”

‘Dit is vuil!’

Rob Goossens vindt het ongekend dat Rachel zich op deze manier uitlaat over haar dochter. Het zegt volgens hem heel veel over het karakter van de beroepsweduwe. “Het is een vrij vuile aantijging natuurlijk.”

Luuk vraagt zich af waarom Rachel er nou zo omheen zit te draaien. “Het lijkt me vrij makkelijk te controleren of er ooit een keer een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.”

Het zegt alles, aldus Rob. “Het feit dat haar advocaat nog steeds niet met die documenten komt terwijl Privé er dus al maanden geleden om heeft gevraagd (…), dat doet mij wel het ergste vermoeden.”

En Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws: “Had ze gewoon gemaild of gefaxt vandaag, want dan is de hele rechtszaak van de baan. Maar die is niet van de baan, want hij komt met niks en dat geeft te denken.”

Meerdere bronnen

Er staat veel op het spel: Rachel heeft er haar levenswerk van gemaakt om André’s erfenis vollédig uit te melken. “André had natuurlijk zijn portretrecht, zijn merkrecht en zijn intellectuele eigendomsrecht. Ja, dat heeft hij mij nagelaten, dus het is gewoon de hele dag heel hard werken”, zei ze ooit voor de camera van Boulevard.

Nu stelt RTL Boulevard dat niet alleen Privé, maar ook zij zelf informatie hebben dat die erfenis nooit voor Rachel bedoeld was: “Meerdere bronnen bevestigen vandaag aan RTL Boulevard dat vanwege een echtscheidingsclausule Roxeanne en André junior mogelijk de enige twee erfgenamen zijn.”

Bizar licht

Rob besluit: “Als zij niet de erfgenaam zou zijn, (…) dan werpt het natuurlijk wel een heel bizar licht op hoe zij zich de afgelopen twintig jaar gedragen heeft.”

Het kort geding tussen Roxeanne en Rachel dient op 9 februari bij de rechtbank van Utrecht. Rechtbankverslaggever Aran Bade heeft deze datum alvast geblokkeerd in zijn agenda.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes liegt dat ze barst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen