Rachel Hazes stuit op onbegrip bij minister Conny Helder: ‘Haha!’

Rachel Hazes stuit voor de zoveelste keer op onbegrip met haar kroketzaak. Volgens minister Conny Helder zijn schimpnamen als ‘gecremeerde kroket’ namelijk vooral bedoeld om te lachen. “Haha.”

Conny Helder, Jaïr Ferwerda en Rachel Hazes © RTL

Niet alleen Franc Weerwind, de minister van Rechtsbescherming, zet vraagtekens bij de kroketbezwaren van Rachel Hazes, maar ook zijn collega minister Conny Helder lijkt weinig onder de indruk van de bijnaam ‘gecremeerde kroket’. Ze werd gisteren naar de zaak gevraagd in de Jinek-rubriek van verslaggever Jaïr Ferwerda.

Slappe vaatdoek

Jaïr vraagt zich af hoe Conny, de minister voor Langdurige Zorg en Sport, erin staat. “Als ik u dan uitmaak voor slappe vaatdoek, wordt u dan boos of niet?”

Conny kan er juist wel om lachen. “Nee hoor, je weet dat ik sowieso niet zo snel boos wordt, dus doe maar.”

Jaïr: “En gebakken bamischijf?”

Conny cynisch: “Oooh, ja, die komt wel een beetje binnen hoor! Hahaha.”

Juiceminister

Franc herhaalt dat het rechtssysteem het al druk genoeg heeft. “Ik zie dat we een tekort aan rechters hebben. Ik zie een ongelooflijke werkdruk op het hele justitiële stelsel. Ik heb 155 miljoen euro beschikbaar gesteld juist de komende jaren structureel om ervoor te zorgen dat zij het beter krijgen.”

De minister van Rechtsbescherming verklapt dat hij zich nu wel wat meer in de juice heeft verdiept. “Vorige keer heb je me gezegd: ‘Minister Weerwind, zorg ervoor dat je wat beter op de hoogte bent van de juice.’ Dat was de opdracht die je me meegaf! Dus vanaf die huiswerkopdracht bekijk ik alle programma’s, Jaïr. Dankjewel daarvoor!”

Koffiebeker

Waar Yvonne in haar filmpjes altijd te zien is met een plastic Starbucks-beker, loopt minister-president Mark Rutte altijd rond met wegwerpbekertjes van de plaatselijke koffiezaak Caffe Almondo. Daar werd hij gisteren in hetzelfde item op aangesproken door Jaïr.

De verslaggever: “Ik kreeg een berichtje van een kijker via Instagram en die ziet u altijd maar met deze bekertjes aan komen zetten. En toen dachten we… Dit is de originele Jinek-beker!”

‘Ah, wat lief!’

Mark kan dat gebaar goed waarderen. “Ah, wat lief! Ah, Eva, dankjewel, dit is super. Die zaak, El Mundo, is een ontzettend lekker koffiezaakje en dit is ook reclame voor het zaakje.”

Jaïr: “Ik weet dat u echt van duurzaam bent, want dit tasje heeft u ook al jaren.”

Mark: “Geen ritssluiting doet het meer, maar het is ook omdat er het logo op staat van het World Economic Forum en we weten dat Thierry Baudet daar zo van houdt. Hahaha.”

Fragment

Het item van Jaïr:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes aan een vergaande vorm van lichtgeraaktheid lijdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen