Rachel Hazes eist acuut verbod op bijnaam ‘gecremeerde kroket’

Rachel Hazes wil een rechterlijk verbod op het gebruik van haar nieuwe koosnaampje ‘gecremeerde kroket’, onthult haar vijand Yvonne Coldeweijer. “Ze vindt dat dat naar de dood verwijst.”

Rachel Hazes © NPO

Het is vandaag eindelijk zo ver: Rachel Hazes komt oog in oog te staan met de door haar zo gehate Yvonne Coldeweijer. De twee treffen elkaar in de rechtszaal, omdat Rachel het nodig vindt om het rechtssysteem te belasten voor een futiliteit. Ze wil namelijk een filmpje offline hebben waarin Yvonne beweert dat ze ruzie heeft met zoon André Hazes jr.

Gecremeerde kroket

André had de boel makkelijk kunnen sussen door te verklaren dat er van ruzie geen sprake is, maar dat is – veelzeggend genoeg – niet gebeurd. Rachel is het allemaal enorm op de spits aan het drijven en wat blijkt? De professioneel weduwe is nog lang niet klaar. Ze wil namelijk ook een verbod afdwingen op het gebruik van haar bijnaam ‘gecremeerde kroket’.

Een tijdje geleden spotte Yvonne op sociale media een geestige reactie van iemand die Rachel omschreef als een ‘gecremeerde kroket’ en die bijnaam heeft de showbizzhyena erin gehouden. Dat stoort Rachel echter mateloos.

Rachel eist verbod

Rachel wil dat de rechter Yvonne dwingt om ‘gecremeerde kroket’ uit haar juice-Van-Dale te schrappen. “Voor het weekend ontvingen we nog een extra sommatie. Deze zal ook vandaag in de rechtbank behandeld worden”, schrijft Yvonne vanochtend op haar juicekanaal. “Ik mag Friedel geen gecremeerde kroket meer noemen. 🤣”

Hoezo niet dan? “Gecremeerd refereert volgens de advo van Friedel naar de dood en dat wordt door Friedel als pijnlijk ervaren. Ik schaam me oprecht dat we het in de rechtbank over de betekenis van een ‘gecremeerde kroket’ moeten gaan hebben.”

15.000 euro

Yvonne onthulde eerder dat het kort geding haar sowieso zo’n 15 duizend euro gaat kosten, of ze nou wint of verliest. Vlak voor het weekend gaf de juicekoningin aan dat ze ongeveer de helft daarvan aan donaties heeft ontvangen, maar dan resteert er natuurlijk nog wel een flinke som aan kosten.

Aan de andere kant zal Yvonne dankzij de publiciteit voor deze rechtszaak ook veel extra bekendheid en dus extra volgers kunnen behalen. De zaak dient vanmiddag om 13.30 uur.

Imagoschade

Het is de tweede keer dat Yvonne voor de rechter moet verschijnen. Vorig jaar werd ze gedaagd door Samantha Steenwijk, maar dat heeft de zangeres onherstelbaar veel imagoschade opgeleverd.

Bovendien blijft Samantha sindsdien de kop van Jut bij Yvonne. “Dat is echt wel een foutje geweest dat ze dat heeft gedaan. Ik pest haar nu ook gewoon echt”, grapt ze in haar Juice Show. “Dat doe ik expres ook, hè? Dat heb je dan ook gewoon verdiend. Wie mij geld kost, krijgt het te verduren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes eist acuut verbod op de bijnaam 'gecremeerde kroket'. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen