Patty Brard steunt Roxeanne Hazes: ‘Zo had haar vader het gewild’

Patty Brard steekt Roxeanne Hazes een hart onder de riem nu ze in het nieuws is omdat ze een zaak heeft aangespannen tegen haar moeder Rachel. “Het is zoals haar vader het had gewild.”

Patty Brard en Roxeanne Hazes © SBS 6, AvroTros

Roxeanne Hazes en haar moeder Rachel Hazes staan volgende maand lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank vanwege een geschil over de erfenis van wijlen André Hazes. Er zou sprake van zijn dat Rachel zich een te groot deel van zijn nalatenschap heeft toegeëigend. Volgens Rob Goossens staan er miljoenen euro’s op het spel.

‘Niet Rox’ initiatief’

De rechtszaak is volgens Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven niet geïnitieerd door Roxeanne. “De koppen in alle kranten zijn: ‘Roxeanne spant rechtszaak aan tegen moeder’, maar het heeft er toch alle schijn van dat het de bewindvoerder is die hier achter zit.”

Het kort geding is niet alleen aangespannen door Roxeanne, maar ook door deze bewindvoerder. “Die is ooit aangesteld door wijlen André Hazes om te zorgen dat zijn nalatenschap op de goede manier verdeeld zou worden en op de goede plekken terecht zou komen. Een deel ging natuurlijk naar Rachel, maar een ander gedeelte ook naar zijn kinderen.”

‘Hé, ik wil geld’

Dat werpt een wel heel andere blik op de zaak, zegt Bart. “Het is niet de dochter die nu aan de bel trekt en zegt: ‘Hé, ik wil geld’, of wat anders, maar er is een bewindvoerder die haar erop geattendeerd zou hebben. Nogmaals: we weten het niet zeker, omdat beide partijen er niets over willen zeggen.”

Patty Brard springt in de bres voor Roxeanne. “Ik weet wel dat er al een tijd heen en weer geprobeerd wordt te communiceren om dit buiten de rechtbank met elkaar op te lossen. Dat is niet gelukt. Dan is het de taak inderdaad van een bewindvoerder die aangesteld is door haar vader om te kijken wie wat krijgt en of het wel goed terechtkomt.”

‘Zo wilde André het’

Het is volgens Patty belangrijk dat deze kanttekening gemaakt wordt. “Het is eigenlijk niet Roxeanne zelf, maar op advies ván en zoals haar vader het gewild had.”

Bart: “Het is wel pijnlijk om wederom te zien dat de rechter hiervoor nodig is en dat de familie er niet onderling uit kan komen.”

Hazes-moe

Bart: “Rox heeft zich juist altijd verre willen houden van alle rumoer in die familie en zich willen concentreren op de muziek en niet op alle negativiteit. Ik bedoel: we roepen wel eens dat Nederland een beetje Hazes-moe is en daar wil Rox echt heel ver van blijven.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Maar je kunt toch ook niet echt Rox-moe zijn?”

Patty: “Nee, maar dat is natuurlijk ook een ding, want zij heet wél Hazes. Ik kan me ook wel voorstellen… Ook zij heet Hazes, dus ik kan me voorstellen dat als je in haar schoenen staat en je hoort het woord Hazes-moe, dan denk je: dat gaat ook over mij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen