Linda de Mol krijgt kritiek: ‘Gewoon met je bekkie terug op de buis!’

Linda de Mol kruipt wel héél erg in de slachtofferrol met haar verstoppertjesgedrag, vindt Yvonne Coldeweijer. “Ze moet stoppen met zeuren en gewoon met haar bekkie terug op de buis.”

Linda de Mol © RTL

Angela de Jong benoemde het gisterenavond nog in Vandaag Inside: er staan bij Linda de Mol nog altijd vragen open over haar rol in het hele Voice-schandaal. In plaats van verantwoordelijkheid te pakken, zegt ze tot op de dag van vandaag heel dramatisch allerlei covershoots, tv-opnames en interviews af. Ze zou nu een rondreis maken door Chili.

‘Ik kies Jeroen!’

Nu we een jaar verder zijn zou je verwachten dat de slachtofferrol wel is uitgespeeld, zegt Yvonne Coldeweijer. Zij vindt dat Linda wel wat chilipeper in haar achterste kan gebruiken. “Zij is dus op vakantie in Chili met Vieze Jeroentje en toen ik ineens zag dat zij niet meer op de cover staat van haar eigen blad, dacht ik: huh, is zij nou aan het afhaken?”

Yvonne vindt het heel apart dat Linda de functie van tv-koningin heeft ingeruild voor die van dramaqueen. “Heeft zij zoiets van: ik kies voor VJ, dus dan stop ik wel? Ik las nou ook weer dat ze dat Five Live eraf laat halen. Zij is iets aan het doen, snap je? Ze maakt statements de hele tijd. In haar columns, dan ineens geen foto. Ik denk dat zij gaat verdwijnen.”

Passief-agressief

De passief-agressieve houding van Linda ten opzichte van de media vindt Yvonne onterecht. “Luister: passief-agressief is haar middle name. Really, really. Ja, ze is een ster, maar ze moet zichzelf niet zo royal maken”, vertelt ze in haar podcast De Juice Show op Podimo.

Ze vervolgt: “Als je happy wordt van Vieze Jeroentje, meid, doe dat dan gewoon, maar ga niet ineens… Kom op, je moet gewoon nog steeds even met je kop op dat blad! En je gaat gewoon nog steeds koffertjes openmaken! Maar ga nou niet overdrijven!”

‘Ze is zó extra’

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat een liefdeshereniging Linda’s imago zou schaden. Wat denkt Yvonne? “Wil je hem terug? Oké, is goed, ga er maar achter staan en wij bepalen wel of jij gecanceld moet worden of niet. En ik denk dat het allemaal wel meevalt. Maar ga nu niet van: oké, dan ga ik wel gewoon stoppen. Ik voel dat zij gewoon wil stoppen.”

De enige koffertjes die Linda momenteel opentrekt zijn die in haar Chileense hotelkamers. “Het is overdreven, het is extra. Het is niet sneu, het is gewoon overdreven. Meid, gewoon even normaal doen, gewoon de koffertjes en laat ons maar dan een beetje vuren op hem. Oké, dan is dat gewoon je lot.”

Zeikboek

Zou Yvonne het leuk vinden als Linda met een biografie komt? “Nee hoor, ik hoef echt niet zo’n zeikboek. Zo’n column vind ik al lang van één pagina, laat staan een boek. Lin, Lin, gewoon terug op tv, schijt aan iedereen. Doe maar gewoon wat jij dan wil, maar niet voor ons gaan invullen of wij jou dan nog willen zien of niet. Dat bepalen we zelf wel.”

“Ik geef haar tough love. Ze moet stoppen met zeuren, gewoon met haar bekkie terug op de buis, terug in dat flutblad en gewoon doorgaan met je leven. Dát zijn sterke vrouwen! Niet zoveel klagen en gewoon doorgaan met werken. Andere mensen kunnen dat ook niet, hè? Zeggen van: ‘Ik stop met mijn baan!’ Nu ben ik er klaar mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol teleurstelt als zogenaamde powervrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen