‘Johnny de Mol níet geheimzinnige derde presentator van HLF8’

Johnny de Mol is níet de geheimzinnige derde presentator die later dit jaar zijn opwachting maakt in HLF8. Althans, dat is de verwachting van de tevens voor SBS 6 werkende Evert Santegoeds.

Johnny de Mol © SBS 6

Hélène Hendriks zei een paar weken geleden in de oudejaarsspecial van Vandaag Inside dat HLF8 naast haar en Sam Hagens nog een derde presentator krijgt. De presentatrice wilde nog niet zeggen om wie het gaat, maar ze weet het al wel. Op korte termijn hoeft men in elk geval nog geen aankondiging te verwachten, zei ze.

‘Johnny niet in HLF8’

Dat doet vermoeden dat het om Johnny de Mol gaat, die nog steeds thuis bij zit te komen van de enorme rel over alle beschuldigingen aan zijn adres. Maar hij wordt het niet, stelt Privé-baas Evert Santegoeds.

Evert vertelt in de podcast Strikt Privé: “Nee, dat denk ik niet. Dat programma was helemaal rond Johnny opgetuigd, dus áls hij dat zou doen, dan zou hij dat volledig doen en niet één of twee keer in de week en niet dat als jouw twee vervangers niet kunnen dat je dan dáár weer de vervanger van wordt.”

Oorverdovend stil

Johnny laat al een tijdje niets meer van zich horen. “Het is erg stil rond Johnny. Mensen hadden gedacht dat toen die zaak niet doorging, hij wel weer snel terug zou zijn, maar ik begrijp toch wel uit zijn omgeving dat het heel erg bij hem aangekomen is en dat hij zich lange tijd gegijzeld heeft gevoeld.”

Hij vervolgt: “Ik kan me ook voorstellen dat als zo’n zaak speelt, dat het je de hele dag bezighoudt. Van het moment dat je ’s morgens je ogen open doet tot ’s avonds dat je naar bed gaat. Die periode moet hij zo snel mogelijk achter zich zien te laten, maar dat gaat niet vanzelf en dat gaat ook niet door elke dag op tv in een talkshow te gaan zitten.”

Streep eronder

Het zal voor Johnny lastig blijven om bepaalde onderwerpen te behandelen, aldus Evert. “In een talkshow zijn dit soort onderwerpen natuurlijk schering en inslag op dit moment en dan kun je moeilijk leiding aan het gesprek geven. Toch zou hij dat op de een of andere manier moeten doen: een streep eronder zetten en doorgaan. Áls hij wil doorgaan.”

Hij vervolgt: “Ik kan me ook voorstellen dat hij denkt: nou, ik ga eens een jaar naar Amerika of ik ga eens wat anders doen. Hoe fantastisch zou het zijn om nu die kinderen nog niet naar school hoeven lekker met een camper door dat land te rijden, maar ja, we gaan het wel zien of hij terugkomt, wanneer hij terugkomt en waarmee hij terugkomt.”

Relatie met Anouk

Hoe is de relatie tussen Johnny en zijn geliefde Anouk van Schie nu? Heeft de mediarel impact gehad op de relatie? “Volgens mij niet heel erg, nee. Ik heb daar weinig over gehoord.”

“Het is sowieso heel erg stil en hij heeft nog steeds niet de behoefte om daarover te praten, maar misschien dat dat op een dag wel komt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het Johnny de Mol gunnen om weer een mooie comeback te maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen