Johan Derksen: ‘Klinkt gek, maar homo’s zijn heel gewone mensen’

Johan Derksen grossiert in conservatieve en ouderwetse denkbeelden. Hij gooit er nu weer eentje op tafel in de interviewshow van Rob Kemps. “Het klinkt gek, maar homo’s zijn gewone mensen.”

Rob Kemps en Johan Derksen © SBS 6

Het is een beetje het stokpaardje van Johan Derksen: homo’s zijn prima zolang ze maar niet dansend meevaren met een botenparade. Wat volgens hem het ultieme ijkpunt is? Zijn goede vriend John de Bever. Alsof het gedrag van deze conservatieve volkszanger een soort maatstaf is voor hoe alle homo’s zich dienen te gedragen.

‘Homo’s zo gevoelig!’

Johan poneert maar al te graag zijn mening over de homoseksuele medemens. Hij begon er gisterenavond zelf over in de Rob Kemps-show De 10 Vragen. “Als er grappen over mensen gemaakt worden, dan moet je heel ver kunnen gaan. Waarom mag je geen grappen over homo’s maken? Die homo’s moeten niet zo gevoelig zijn.”

Homo’s overdrijven vaak heel erg, vindt Johan. “Die vinden het heerlijk om gevoelig te doen. ‘Kijk eens die vervelende hetero’s, wat ze weer zeggen!’ Schei uit!”

Normale homo’s

Waarom vindt Johan het zo fijn om iedere keer zijn mening te uiten over dit onderwerp? “Ik vind het helemaal niet fijn, maar ik stoor me mateloos aan dat geneuzel over dat soort dingen. Daarom vind ik het zo goed dat die John de Bever op de tv is, want John de Bever is een hele normale homo.”

Zolang je als homo op John de Bever lijkt, zit het goed, vindt Johan. “John toont aan dat homo’s, hoe gek het ook klinkt, ook maar hele gewone mensen zijn.”

‘Klinkt gek’

Het klinkt gek dat homo’s heel gewone mensen zijn? Rob Kemps dient Johan van repliek: “Dat klinkt helemaal niet gek. Dat ís zo.”

Johan: “Dat is ook zo, maar al die publiciteit rond die aangeklede apen geeft een ander beeld.”

Met ‘aangeklede apen’ doelt Johan op deelnemers van de jaarlijkse botenparade in Amsterdam. Rob: “Ja, nou ja, dat is ook wel een beetje wat we er zelf van maken. Zoveel publiciteit is dat nou ook weer niet, vind je wel?”

‘Dit is mijn mening’

Johan: “Nou, ik maak het er niet zelf van. Ik zie het en ik heb er een mening over.”

Rob: “Ja, maar om ze dan ‘aangeklede apen’ te noemen, is dan meteen zo…”

Johan: “Maar daar ben ik van.”

Rob: “Ja, daar ben je van, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen laat zich regelmatig conservatief uit. Prima of tegengas geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen