Fidan Ekiz haalt uit naar Glennis Grace: ‘Dit is niveau van ons land’

Fidan Ekiz deelt een gemene sneer uit aan Glennis Grace. De Op1-ster vindt dat het ‘niveau van ons land’ onder druk staat en noemt de zangeres daarbij als voorbeeld, tot drie maal aan toe.

Glennis Grace en Fidan Ekiz © RTL

Het stoort Fidan Ekiz mateloos dat de media continu achter relletjes aan rennen en ruzies uitvergroten. Het verbaast haar dat kwalitatieve content vaak minder aandacht krijgt dan makkelijke clickbait. “Af en toe denk ik ook wel dat je geeft wat van je wordt gevraagd ofzo”, zegt ze in de talkshow Renze op Zondag.

Sneer aan Glennis

Fidan begint vervolgens met haar Glennis Grace-voorbeeld. “Soms denk ik weleens… En ik schreef dat laatst ook volgens mij in mijn column of op sociale media, ik weet het niet meer, dat ik Wintergasten een fantastisch programma vind. Daar kijkt… Daar keken écht weinig mensen naar”, vertelt ze.

Ze vervolgt: “En dan, weet je wel, als Glennis Grace ofzo ergens zit of wie dan ook… Ik weet nu al dat dit ergens weer een kop wordt… Dat je bijna denkt: geven we ook niet wat het publiek vraagt? Er valt ook wel na te denken over… Dit is een voorbeeld, maar ik floep er altijd weer namen uit.”

Niveau van ons land

AD-bazin Rennie Rijpma: “Nou ja, in zekere zin heeft het publiek ook iets te zeggen, want als ze meer naar Wintergasten gaan kijken…”

Fidan: “Het zegt ook iets over het niveau van ons land. Dat is eigenlijk wat ik bedoel. (…) Dit is het niveau van het land. Blijkbaar willen wij Glennis Grace. Wij willen Glennis Grace, wij willen André Hazes.”

Medegast Maarten van Rossem: “Ik weet niet voor welke ‘wij’ dat geldt, maar er zijn mensen die daar niet bij horen.”

Fidan: “Nee, ik hoor daar ook niet bij!”

Al met al een flinke sneer dus aan het adres van de ‘niveauloze’ Glennis. Fidan haalt de zangers ook al aan in haar Vrouw-column: “Zolang de politiek en de media achter de theatrale ophef en de incidenten aanhollen en we het maandenlang over de ’Glennis Graces’ van deze wereld blijven hebben, is het hopeloos.”

Fidans tirade

Fidan deelt ook bij Renze felle kritiek uit op de media. Die zouden groepen tegen elkaar opzetten, tegenstellingen uitvergroten en zaken uit zijn verband trekken. Best een grote mond voor iemand die in haar talkshow Op1 een willekeurige tiktokker uitnodigt om de omstreden misogyne influencer Andrew Tate te verdedigen.

Heel toevallig wil Fidan het dáár dan weer niet over hebben. “Ik had misschien dit voorbeeld niet moeten noemen. Nu gaat het daar te lang over”, zegt ze als medegasten Maarten van Rossem en Milan van Dongen haar erop wijzen wat voor een slecht en polariserend item dat was.

Wijzende vinger

Lekker makkelijk. De wijzende vinger van Fidan draait overuren, maar een hand in eigen boezem? Daar heeft ze geen zin in. Dan roept deze Op1-presentatrice liever gewoon dat het allemaal uit zijn verband gerukt is. “Roddel en achterklap!”

Of, zoals Maarten van Rossem het omschrijft: “Het is nogal een hypocriete discussie eerlijk gezegd. De media leven bij gratie van opwinding in de tent, ruzie, polarisatie. De krant wordt beter verkocht met een dergelijke kop en de talkshows lopen lekker en worden beter bekeken als er herrie is aan tafel.”

Fidan weet er alles van. Vraag dat maar aan Wilfred Genee.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz hekelt media om het uitvergroten van tegenstellingen. Hypocriet voor een presentatrice van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen