Eva Jinek gebruikt net als Rob Kemps een oortje: ‘Om niet te huilen’

Eva Jinek gebruikt net als Rob Kemps een oortje tijdens haar live-talkshow op RTL 4. Niet omdat ze zelf geen vragen kan bedenken, maar voor mentale steun. “Om niet te huilen.”

Eva Jinek © RTL

Ze is de talkshowhost die het vaakst huilt van allemaal: Eva Jinek. Dat komt naar eigen zeggen omdat ze tegenwoordig moeder is. Vorige week liet de presentatrice haar gevoelens ook weer de vrije loop. Ze zat ontzettend te grienen om het aangrijpende adoptieverhaal van presentatrice Mischa Blok, die in Zuid-Korea met haar moeder is herenigd.

Hulplijn

Eva heeft er twee dagen lang op getraind om niet te huilen tijdens dat interview. Ze begon al ver van tevoren met het lezen van Mischa’s levensverhaal. “Ik ben alleen, dus ik doe niks om de tranen te bedwingen. Ik hoop dat als ik ze nu laat lopen, ze me niet zullen overvallen als Mischa over twee dagen te gast is in mijn talkshow”, zegt ze in haar nieuwsbrief.

Om een live-tranendal te voorkomen heeft Eva ook nog haar oortje ingezet. “Ik besluit om mijn enige hulplijn in te zetten. Ik vraag Thea, mijn eindredacteur van die avond, of ze aan het begin van het filmpje iets tegen me wil zeggen in mijn oor, zodat ik niet opga in de beelden en het geluid van een huilende Mischa en haar moeder.”

Natte vaatdoek

Nou, dat is allemaal niet gelukt. Waterlanders. “Thea fluistert lief iets kleins in mijn oor, precies zoals we hebben afgesproken”, zegt ze. Maar: “Ik kijk naar een moeder van wie de 1,5 jaar oude baby 46 jaar geleden werd afgepakt, en die ze voor het eerst in al die tijd weer kan vasthouden.”

Het komt allemaal door het moederschap, legt Eva uit. “Sinds ik moeder ben geworden van Pax, ligt het allemaal nog veel meer aan de oppervlakte. (…) Ik vind dat nooit erg, behalve in mijn talkshow, want daar draait het nooit om mij en mijn gevoelens, maar juist om de verhalen van andere mensen. In dit geval van Mischa.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek is de vaakst huilende talkshowhost. Authentiek of trucje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen