Erik de Zwart zwaar onder vuur: ‘Dit is boomer van naarste soort’

Omroep MAX-dj Erik de Zwart ligt zwaar onder vuur vanwege een opmerking die hij heeft gemaakt over een klimaatactivist. “Dit is een boomer van het naarste soort”, laat iemand weten.

Erik de Zwart © Annemieke van der Togt, MAX

Omroep MAX-dj Erik de Zwart (65) heeft op Twitter een foto geplaatst van een klimaatactivist die met een spuitbus ‘stop fossiele subsidies’ schrijft op de muur van een viaduct. “En wie gaat deze vervuiling opruimen? #vernieling #drammers #graffiti”, schrijft de radiomaker erbij.

Nare boomer

Erik vindt dat dit verboden moet worden. “Dit zijn milieuvervuilers. Alle graffiti wordt met olieverf onder gasdruk aangebracht. Dat kost de samenleving miljoenen per jaar om weer schoon te maken. Misschien moet de Tweede Kamer daar eens wat regelgeving voor aannemen.”

Het lijkt er echter op dat hier krijtspray is gebruikt, dat milieuvriendelijk is en slechts tijdelijk van aard. Erik wekt daarom ergernis is op bij sympathisanten van de klimaatstrijders. “Dit is een boomer van het naarste soort. Krijt, snoes, dat in de regen oplost”, zegt ene Marion bijvoorbeeld.

Neus op feiten

Toos ergert zich helemaal dood aan Erik. “Het is krijtspray en eenvoudig te verwijderen. Maar vooral niet verder inhoudelijk over de gevolgen van fossiele subsidies praten, hoor. Dit is voor mensen zoals jij bedoeld, zodat je eens met je neus op de feiten wordt gedrukt.”

En Gaz: “Jee, er heeft iemand met een spuitbusje iets gespoten. Och kommer en kwel, het milieu gaat eraan. Omroep MAX-boomer! Alleen zure boomers zijn lid van Omroep MAX.”

‘Wees geen Erik!’

PvdA-politicus Richard van de Burgt vindt het kwalijk. “Al je het grotere plaatje niet kan of wil zien… dan maak je je druk over futiliteiten en steek je verder je kop in het zand. Denk eens na en maak je eens druk over dingen die er toe doen, wees niet als Erik.”

Hans Laroes, voormalig baas van de NOS: “Boomeralert.”

Merel is woest: “Wat is deze ooit populaire plaatjesprater verworden tot een ongelofelijke randdebiel. Twitteren over vervuilende graffiti, voorbij gaan aan de boodschap. Het zal zijn tijd wel duren.”

Erik reageert

Erik blijft bij zijn standpunt. Hij zegt: “Ik stoor mij aan alle graffiti. Het is veel milieu-onvriendelijker dan menigeen denkt. Schoonmaken kost veel geld en levert alleen maar troep op. En dit is zeker geen krijt.”

Ene Rosanne: “Google is uw beste vriend. Dus googel vooral even op ‘krijtspray’. Succes!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek van Erik de Zwart overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen