Daphne Bunskoek vindt dat Guido Weijers te ver gaat: ‘Ongepast’

Daphne Bunskoek vindt dat Guido Weijers in zijn oudejaarsconference te ver is gegaan met zijn grappen over prinses Amalia. Daarin was hij haar aan het fatshamen. “Ontzéttend ongepast.”

Guido Weijers en Daphne Bunskoek © RTL 4

Guido Weijers heeft in zijn goed bekeken oudejaarsconference op RTL 4 een aantal twijfelachtige grappen gemaakt over prinses Amalia, de toekomstige koningin van Nederland. De cabaretier besloot de nog maar 19-jarige meid te treiteren met haar gewicht. Hij vindt haar namelijk te dik.

Amalia fatshamen

Het kwam ter sprake toen Guido een verhaaltje hield over bijen. “Bij mij komt steeds vaker de vraag omhoog: zijn wij bijen? Wist je dat de nesten van bijen… Als de eitjes onbevrucht zijn, dan komen er mannetjes uit en als de celletjes bevrucht zijn, dan worden het vrouwtjes. Hè, de werksters of de koningin.”

Hij vervolgt in de conference: “Maar er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meest te eten krijgt. Dat wordt de koningin. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien.”

Groot hoofd

Het is niet de enige grap die Guido maakt over Amalia. Hij gaat verder: “Ik snap wel dat zij van de drie prinsesjes de koningin wordt, want zij heeft ook absoluut het grootste staatshoofd.”

Hij sloot wel af met een positieve boodschap. “Maar eventjes mijn echte mening over Amalia: ik hoop heel erg dat het volkje zorgdraagt voor de koningin en dat de koningin niet bang hoeft te zijn voor het volkje.”

‘Ontzéttend ongepast’

Het fatshamen van Amalia valt niet in goede aarde bij de mensen van RTL Boulevard. Zo zegt tv-kenner Rob Goossens: “Er was maar één ding waarvan ik dacht: oké, nu gaan we een beetje buiten de gebaande paden en dat was toen Guido Weijers begon met Amalia te fatshamen. Toen dacht ik: nou… Ik vond het ongepast en het was ook niet grappig.”

Daphne Bunskoek daarop streng: “Ik weet niet of dat buiten de gebaande paden is. Ontzéttend ongepast.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen