‘Britt Dekker en Wendy van Dijk verliezen vertrouwen van SBS 6’

Het lijkt erop dat SBS 6 zelf óók geen vertrouwen meer heeft in het nieuwe programma Ministars van presentatrices Britt Dekker en Wendy van Dijk, zegt oud-zenderbaas Tina Nijkamp.

Wendy van Dijk en Britt Dekker © William Rutten

Als voormalig SBS 6-baas weet Tina Nijkamp precies hoe de hazen lopen in de vergaderruimtes van de zendertop. Ze heeft sterk het idee dat het nieuwe programma van Britt Dekker en Wendy van Dijk al na twee afleveringen is opgegeven door de leiding. Na 376 duizend kijkers, trok de tweede Ministars afgelopen vrijdag 331 duizend kijkers.

Geen promo’s meer

Tina merkt dat de zender er niet eens meer promotiefilmpjes voor uitzendt. “Tegenvaller voor Wendy en Britt. Geen tot weinig promo-airtime meer voor Ministars lijkt”, zegt ze op haar analysekanaal.

Ze vervolgt: “De promoplekken rondom het populairste programma van SBS 6, Vandaag Inside, zijn natuurlijk de beste plekken en dus kiest de zender ervoor om daar programma’s te promoten die ze belangrijk vinden. En wat zagen we gisteren?”

Weinig vertrouwen

Er gebeurden gisteren twee dingen in die reclameblokken, legt Tina uit. “Eén: standaard is altijd het programma van de dag erop promoten. En dat gebeurde: Je Huis Op Orde.”

“Twee: verder zagen we The Tribute twee keer, Mr. Frank Visser, cabaret en Casino Royaal. Maar geen Ministars. En daaruit blijkt dan volgens mij wel dat ook SBS 6 zelf er nog weinig vertrouwen in heeft.”

Gevarenzone

Welke Talpa-sterren zitten er nog meer in de gevarenzone? Andy van der Meijde en Wesley Sneijder van het door Wilfred Genee gepresenteerde Veronica Offside, zegt Tina. Daar keken afgelopen maandag maar 161 duizend mensen naar. “Met maar 3,3 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar.”

Ze vervolgt: “Oei. Dat is wel een dieptepunt voor de maandaguitzending en komt nu in de gevarenzone. Het scoort nu zelfs minder dan het gemiddelde van Veronica en dus snoept het marktaandeel van de zender af. Blijft dit programma wel bestaan volgend voetbalseizoen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijkcijfers van Britt en Wendy nog aan kunnen trekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen