Bridget Maasland haalt uit naar Jaimie Vaes: ‘Beetje kinderachtig’

Bridget Maasland begint een beetje moe te worden van het juridische getouwtrek tussen ex-geliefden Jorik Scholten (Lil Kleine) en Jaimie Vaes. “Het is natuurlijk wel heel kinderachtig.”

Jaimie Vaes en Bridget Maasland © NPO, RTL

De scheiding tussen Jorik Scholten en Jaimie Vaes verloopt alles behalve gemoedelijk. Er is vooral veel gedoe over de voogdij van hun zoontje Lío, maar daaromheen spelen er nog veel meer zaken. Of het nou gaat om Rolex-horloges of een broodrooster: werkelijk alles lijkt in de rechtszaal te moeten worden beslecht.

Broodrooster

Bridget Maasland vindt het getouwtrek om spullen flauw. “Had hij niet gelijk al kunnen zeggen van: ‘Joh, hou gewoon alles, het gaat mij eigenlijk alleen maar om de omgang met mijn kind’?”, zegt ze in RTL Boulevard.

Haar collega Rob Goossens daarop: “Ja, achteraf wel, want nu hoor je twee mensen die allebei zeggen: ‘Nee, het zijn maar spullen, het gaat om Lío. Maar in de tussentijd heb je wel allebei hoeveel geld uitgegeven aan advocaten om onder andere dus een broodrooster naar je toe te trekken.”

‘Heel kinderachtig’

Het begint Bridget allemaal erg te storen. “Het is natuurlijk wel heel kinderachtig allemaal. Hiermee overschaduwen we natuurlijk eigenlijk waar het om gaat. Het gaat om een klein jongetje van drie die gewoon toch door moet met leven en het zou heel fijn zijn als dat zowel met z’n moeder als met z’n vader kan.”

Rob is het daarmee eens. “Het gaat om Lío. Jorik heeft eigenlijk ook een heel domme fout heeft gemaakt door na zijn geboorte niet meteen die voogdij goed te regelen. Hij is gewoon de vader, daarover bestaat geen enkele twijfel, maar omdat ze niet getrouwd waren, moet je die voogdij nog regelen.”

Moederhart

Het regelen van de voogdij is helemaal niets ingewikkelds, aldus Rob. “Dat kan allemaal gewoon online, daar hoef je echt geen gekke dingen voor te doen. Nu is het wel zo dat Jorik Jaimie nodig heeft om dat nog te regelen en nu is Jaimie hem natuurlijk een stuk minder goed gezind.”

Jaimie moet over haar schaduw heen springen, vindt Bridget. “Ik denk dat haar moederhart toch ergens ook moet zeggen: ‘Inderdaad, het blijft wel de vader van je kind’, dus ik denk niet dat het een verdeling wordt van 50/50, maar wel dat hij z’n kind zou kunnen zien.”

Twee volwassenen

Eens, zegt Rob, maar: “Het is wel heel mensenlijk om iets te hebben als: ook als ik wél vind dat de vader mijn kind mag zien, wil ik daar zelf een beetje over kunnen beslissen. Op het moment dat zij nu 100 procent van het gezag heeft, kan zij per dag aangeven of Jorik zijn kind mag zien.”

“Dat is een fijn gevoel, maar uiteindelijk zijn het twee volwassenen die eruit moeten kunnen komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jaimie Vaes moet zorgen voor een omgangsregeling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen