BLVD-reporter Annemarie de Kunder krijgt forse kritiek: ‘Té idolaat!’

Annemarie de Kunder krijgt forse kritiek op de manier waarop ze voor RTL Boulevard verslag doet van de Caribische werkreis van kroonprinses Amalia. “Ze staat nog net niet met vlaggetjes.”

Annemarie de Kunder © RTL

De manier waarop Annemarie de Kunder verslag doet van de eerste grote werkreis van prinses Amalia is niet om over naar huis te schrijven, vindt Televizier-journalist Jef Willemsen. Hij vindt dat de verslaggeefster van RTL Boulevard zich maar als een royaltyfan gedraagt dan als een journaliste.

Vlaggetjes

Het is niet om aan te zien, vindt Jef. “Voor Amalia wordt 2 weken werkbezoek vol droge plichtplegingen vast doorbijten. Maar wij hebben 2 weken kritiekloos kir-en-jubel commentaar van Annemarie de Kunder bij RTL Boulevard voor de boeg. 🙈 Ze staat nog net niet met vlaggetjes bij de gate te wachten”, twittert ze.

Jef vindt het echt veel te ver gaan. “Ja, als royaltyverslaggever is onafhankelijkheid altijd lastig (iets met een mediacode, de RVD en goodwill). Maar om zo opzichtig fan te zijn doet je geloofwaardigheid echt geen goed.”

Sinterklaasjournaal

Amalia heeft op Bonaire onder meer de zogenoemde slavenhuisjes bezocht. Een meisje dat daar een bloemetje aan haar mocht geven, werd door Annemarie onderworpen aan een diepte-interview. “Maakt het uit dat de verslaggeving rond het Sinterklaasjournaal professioneler en serieuzer overkomt. Helemaal leuk! *kuch*”, aldus Jef.

Hij vervolgt: “Het kleine meisje vond ’t best spannend om de royals een bloemetje te geven. Tja. Dat zijn natuurlijk wel de harde, sappige quotes die je alleen als verslaggever ter plaatse kunt halen.”

Extreem idolaat

Het moet afgelopen zijn met verslaggevers als Annemarie, vindt Jef. “Alle flauwheid op een stokje: natuurlijk zijn dit soort royalty-items geen keiharde nieuwsreportages. Maar iets meer afstand en misschien af en toe eens iemand spreken die niet extreem idolaat is van de Oranjes zou al helpen.”

Hij verzucht: “Niet *alles* is altijd even fantastisch.”

Fragment

Annemarie op Bonaire:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen