Angela de Jong ziet gunfactor Rob Kemps afnemen: ‘Niet oprecht’

Angela de Jong ziet de gunfactor van Rob Kemps met rasse schreden afnemen. Ze vindt het toneelspel dat hij opvoerde in de interviewshow De 10 Vragen ongelooflijk. “Dat snap ik echt niet.”

Rob Kemps en Angela de Jong © NPO

Rob Kemps valt steeds vaker door de mand als iemand die mooie sier maakt met het werk van anderen. Nadat eerder al werd ontdekt dat hij zijn Snollebollekes-liedjes helemaal niet zelf zingt, werd vorige week duidelijk dat hij zijn vragen in de interviewshow De 10 Vragen ook al niet zelf verzon. Die werden ingefluisterd door Antoinnette Scheulderman.

‘Waarom doet hij dit?’

Het is ongelooflijk, vindt AD-mediajournalist Marcus den Blanken. “Waarom moet hij überhaupt dat programma maken? Dat vraag ik me af. Dat hij het leuk vindt om een spelprogramma te maken en dat dat misschien niet helemaal zijn stiel is, prima, maar waarom moet iedereen interviewen? Dat is gewoon een vak”, zegt hij in de AD Media Podcast.

Hij vervolgt: “Laat dat gewoon doen door mensen die daarvoor hebben geleerd en niet omdat je net een jaartje onder contract staat bij SBS en nog wat leuks wil doen opeens een interviewprogramma krijgt.”

De koker van Rob

Collegajournalist Dennis Jansen heeft even met Rob gebeld en zich helemaal door hem laten inpakken. “Ik sprak hem net nog even. Ik heb hem nog even gebeld, omdat ik wist dat we het hierover gingen hebben. Het komt wel echt uit zijn koker dat hij dit wilde.”

Hij vervolgt: “Als hij het dan voorstelt aan John de Mol en die zegt: ‘Maak het maar.’ Hij wilde mensen hebben die hij bewondert en als hij dan gesouffleerd wordt door iemand in zijn oortje, waarom niet?”

Wat vindt Angela?

Dan neemt de grote ster van de podcast, Angela de Jong, het woord om Dennis van repliek te dienen. “Nee, dat snap ik dan dus niet. Jij wil dit programma maken, jij wil dus gesprekken voeren met mensen die je bewondert… Voer dan die gesprekken! Maar dan wel als jouzelf.”

Ze vervolgt: “Want die belangstelling voor hen en jouw oprechte waardering kan alleen maar uit jou komen, dus zeker bij een programma dat opgenomen is en gemonteerd wordt, snap ik niet dat jij een eindredacteur in je oor nodig hebt.”

Presentator Manuel Venderbos: “Precies dit!”

‘Gunfactor brokkelt af’

Dennis: “Ja, dat heb ik ook gevraagd. Hij zegt: ‘Nou, het was vrij summier wat zij in mijn oor zei en af en toe is het wel fijn om gestuurd te worden.’”

Angela: “Ja, dat zou ik ook zeggen. (…) Dat je in zo’n programma waarin het over jóuw belangstelling gaat en over jóuw bewondering voor die persoon… Dat je dan nog iemand nodig hebt, dat snap ik echt niet.”

Ze besluit: “Wat wil je nou echt? Probeer eerst daar goed in te worden en je daarop toe te leggen. Ik merk alleen maar om me heen bij een hele hoop mensen die hem echt heel leuk vonden, dat het wel een beetje aan het afbrokkelen is. Ik denk niet dat zijn gunfactor hier groter mee wordt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het gevoel dat de gunfactor van Rob Kemps afneemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen