André Hazes jr. óók ten strijde tegen Rachel? ‘Dat moet haast wel’

Het is niet uit te sluiten dat André Hazes jr. zich straks óók voegt bij de juridische strijd van zijn zus tegen hun moeder Rachel Hazes, zegt Privé-baas Evert Santegoeds. “Hij zou wel gek zijn.”

André Hazes jr. en Rachel Hazes © Instagram, RTL

Rachel Hazes lijkt flink de klos nu haar dochter Roxeanne een rechtszaak heeft aangespannen om een erfeniskwestie. Vlak voor het overlijden van wijlen André Hazes zou Rachel middels een uitzonderingsclausule namelijk zijn onterfd. Dat zou betekenen dat ze al die jaren heeft lopen graaien uit een nalatenschap die eigenlijk voor André jr. en Roxeanne is.

‘André zou gek zijn!’

Tot nu toe is André jr. nog niet bij de rechtszaak betrokken, maar daar zou volgens Privé-baas Evert Santegoeds zomaar verandering in kunnen komen. “Dat sluit ik niet helemaal uit. Ook als je bedenkt dat de verhoudingen tussen Rachel en André op dit moment ook zijn verstoord. Dat zou ook hiermee te maken kunnen hebben dan.”

Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “André was al op de hoogte van deze procedure die zijn zus is begonnen, dus het zou zomaar kunnen. Het gaat ook om zijn erfdeel, om zijn geld, en als er ergens geld te halen is, dan zou je wel gek zijn om dat niet te halen, vooral als de familieverhoudingen toch al verstoord zijn.”

‘Komt het goed?’

De kans is heel klein dat de ruzie tussen Rachel en haar beide kinderen ooit nog goedkomt, denkt Evert. “Of het ooit nog goedkomt is een vraag die gesteld wordt. Ik denk het eigenlijk niet. Als je tegenover elkaar staat in een rechtszaal als moeder en dochter, dan heb je het dieptepunt in de familieverhoudingen wel bereikt. Ik zie dat niet 1-2-3 goed komen.”

Het was voor Rox een shock om te ontdekken hoe haar vader de erfenis daadwerkelijk bedoeld had, aldus Evert. “Het is natuurlijk wel een zaak die haar emotioneel enorm aangrijpt. Als je zólang niets geweten hebt over je eigen plek in de familie en hoe je vader je toebedeeld heeft, maar dat nooit geheel gekregen hebt, dan is dat een pijnlijk verhaal.”

Ruzie met Rox

Waarom heeft André zich nog niet aangesloten bij de rechtszaak van Rox? Hij vult aan in Shownieuws: “Ik geloof dat André ook andere dingen aan zijn hoofd heeft en eerst dat Holland Zingt Hazes wil gaan doen.”

Patty Brard wijst erop dat er ook nog steeds onmin is tussen André en Roxeanne. Rox was gisteren jarig, maar André heeft haar niet gefeliciteerd via de socials. “En ook niet achter de schermen”, weet Patty.

Bang voor Rachel

Overigens onthult Evert ook nog dat hij héél lang heeft gewacht om dit verhaal naar buiten te brengen. “We hebben er een maand of acht over gedaan voordat we tot publicatie durfden over te gaan, omdat er nogal gedreigd werd met juridisch geweld zodra we erover zouden publiceren. Dat is vandaag in elk geval uitgebleven.”

Hij vervolgt: “Dat sterkt ook wel het vermoeden dat wij al een tijdje hebben, namelijk dat er niet zoveel is aan de kant van Rachel. Als ik vraag aan Rachel: ‘Mag ik die stukken dan zien?’, dan heeft ze het volste recht om te zeggen: ‘Ja, bekijk het even, die ga ik jou niet geven’, maar als je dochter daarom vraagt en je geeft ze ook niet, dan is het een beetje gek.”

‘Enorm heftig’

Patty: “Rachel kennende en jouw relatie met Rachel kennende, dan had ze vandaag toch wel gereageerd als ze het er niet mee eens was geweest?”

Evert: “Ja, van: ‘Hier is de verklaring van erfrecht. Onzin allemaal, Santegoeds.’ En dat heeft ze niet gedaan. (…) Het lijkt erop – ik zeg nogmaals: het lijkt erop – dat ze twintig jaar lang geen openheid van zaken gegeven heeft tegenover haar eigen kinderen. Dat die kinderen en niet zij de erfgenamen zijn, juist door die scheidingsclausule.”

Airen: “Als dit zo is, dan is het enorm heftig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u André Hazes jr. adviseren om zich aan te sluiten bij de zaak tegen Rachel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen