Yvonne Coldeweijer vindt Qatar-uitspraken Gordon ‘niet zo cool’

Yvonne Coldeweijer onderhoudt dan wel een vriendschappelijk contact met Gordon, maar over zijn Qatar-uitspraken in Op1 is ze minder te spreken. “Ik vond het niet zo heel cool.”

Gordon en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Gordon zorgde vorige week voor enorm veel ergernis met zijn optreden in de talkshow Op1. Critici vinden dat hij daar de wantoestanden in Qatar, waar duizenden arbeidsmigranten zijn overleden bij de bouw van stadions, bagatelliseerde. En ook Yvonne Coldeweijer vindt dat de zanger daarmee de mist in is gegaan.

Niet zo cool

Het heeft Yvonne best een beetje verbaasd. “Ik vond het niet zo heel cool en je weet dat ik Gordon zelf wel cool en grappig vind, maar die uitspraken konden gewoon echt niet”, zegt de juicekoniningin in haar podcast De Juice Show.

Ze vervolgt: “Dan heeft hij zich verscholen onder: ‘We moeten allemaal niet zo woke doen’, maar dan denk ik: nou, ho ho ho, wacht even. Dat je niet woke wil zijn betekent niet dat je niet kritisch mag kijken naar situaties.”

‘Kan toch niet, dude’

Yvonne merkt dat haar co-host Mark Koster op dit punt wat meer aan de kant van Gordon staat. Ze zegt: “Ja, jij slaat er al weer op aan als iemand zegt: ‘Laten we niet zo woke doen.’ Dan denk je: o ja, inderdaad, want ik ben ook niet woke, dus het is allemaal onzin wat er in Qatar… Dat kan toch niet, dude.”

Mark: “Nou, ik heb er wel moeite mee, ja. Wat ik dan grappig aan Gordon vind is dat hij nooit zo goed is ingelezen. Dat vind ik wel leuk aan hem en hij loopt altijd net achter de meute aan en dan gaat hij hard tetteren. Ik vind Gordon als fenomeen altijd wel interessant.”

‘Dat wijf!’

Het stoort Mark wel een beetje hoe Gordon benaderd werd in Op1. “Ik vind wel, en dat is keiharde kritiek op Op1: je nodigt die man uit voor dat programma en dan gaat Giovanca net doen alsof het een Watergate-affaire is en daar een groot monster zit. Iedereen gaat naar dat stomme Dubai toe!”

En Yvonne vindt nog dat de vrouw die wegliep vanwege Gordons mening wel héél overdreven reageerde. “Dat wijf dat wegging! Dat is gewoon een wijf. Wat een wijf! Wat ga je weg? Hoezo ga je weg? Dat vind ik heel apart. Je kunt ook gewoon zeggen: ‘Sorry, mag ik even wat zeggen? Dit vind ik echt bullsh*t wat jij nu zegt, Gordon.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon ooit nog een kijkcijferhit gaat scoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen