Youp van ’t Hek feliciteert Angela de Jong met ‘brute beul’ Matthijs

Youp van ’t Hek keurt het ten zeerste af dat Matthijs van Nieuwkerk zich als een ‘brute beul’ heeft gedragen, maar hekelt tegelijkertijd de gretigheid waarmee de presentator wordt afgefakkeld.

Youp van 't Hek, Matthijs van Nieuwkerk en Angela de Jong © RTL

Het is volgens Youp van ’t Hek een grove schande hoe Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang heeft misdragen achter de schermen van De Wereld Draait Door. Hij schreef er al een column over in NRC en doet er nu een schepje bovenop in clubblad VARAgids. Ook daarin omschrijft hij de presentator als een beul.

Meedogenloze beul

Youp maakt ten eerste duidelijk dat hij niet bij het DWDD-meubilair hoorde. De cabaretier spreekt van ‘Noord-Koreaanse toestanden in een programma waar ik af en toe gast was’.

“Dus terwijl Marc-Marie mijn columns een literair meesterwerk noemde en Matthijs dit met ronkende woorden en gefronste wenkbrauwen bevestigde, zaten achter de schermen doodsbange redacteuren bibberend te wachten op het moment dat de meedogenloze beul met zijn strenge meesteres Dieuwke Wynia de burelen zou betreden”, schrijft hij.

Brute presentator

Het is duidelijk dat Matthijs en Dieuwke de redacteuren van DWDD niet bepaald spaarden. “Stuk voor stuk kregen ze de emmers verbale stront over zich heen gekieperd”, schrijft Youp. “Waarna ze allemaal op hun knieën om genade moesten roepen. Ik stond op dat moment met de andere gasten aan het bier. Ik schaam me achteraf rood.”

Hij leeft mee met de slachtoffers. “Of ik medelijden heb met de redacteuren die jarenlang geestelijk geleden hebben onder het schrikbewind van de brute presentator en de rest van hun leven met PTSS bij een psych lopen? Volmondig ja!”

Felicitatie

Hoewel Youp dus keihard meedoet aan de publieke afslachting van Matthijs, besluit hij zijn column met een sneer aan alle opiniemakers en columnisten die de DWDD-rel volgens hem wel heel gretig aangrijpen.

Hij feliciteert ‘de Angela’s en alle andere columnisten’ dat ze ‘een nieuwe vette kluif hebben waar ze met zijn allen maanden aan kunnen knagen!’ “Van harte!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek hekelt de gretigheid waarmee Matthijs van Nieuwkerk wordt afgefakkeld. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen