Wilfred Genee heeft voorkennis: ‘Fusie RTL en Talpa gaat niet door’

Wilfred Genee heeft vernomen dat de geplande overname van Talpa Network door het grotere RTL Nederland niet doorgaat. “Dat is wat ik begrepen heb”, aldus de presentator van Vandaag Inside.

Wilfred Genee © SBS 6

RTL en Talpa maakten vorig jaar zomer groot bekend dat ze samen verder willen met elkaar. Eén probleem: na anderhalf jaar is die deal nog stééds niet goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt. De vooruitzichten zijn twijfelachtig, want een soortgelijke deal in Frankrijk is afgekeurd door de lokale autoriteiten.

Eén grote familie?

Het lijkt erop dat de overname van Talpa door RTL – beide bedrijven spreken liever van een ‘fusie’, maar in de plannen krijgt RTL volledige zeggenschap – niet doorgaat. Althans, dat zeggen de mannen van Vandaag Inside. Van hen is bekend dat ze zeer korte lijntjes hebben met het directieteam van Talpa en de grote baas John de Mol.

Wilfred Genee gisteren in de uitzending van De Oranjewinter: “Binnenkort zijn wij toch ook één grote familie? Toch?”

Hélène Hendriks: “Gaat dat nog door, denk je?”

René van der Gijp stellig: “Nee.”

‘Gaat niet door’

Johan: “Dat weet niemand.”

Wilfred: “Nou, volgens mij ook niet.”

René: “Schijnbaar niet.”

Wilfred: “Nee, wat ik ook begrepen heb, gaat dat niet door, nee. Maar je weet het niet.”

Johan: “Dan beginnen we een eigen zender, man. Inside!”

Zakelijk drama

Voor John de Mol zou het een zakelijk drama zijn als de overname niet doorgaat, omdat hij een wel héél goede deal had bedongen met RTL. Volgens kenners zelfs een iets té goede deal voor een bedrijf dat niet op de toekomst is ingericht, FM-frequenties dreigt te verliezen en veel te veel leunt op het succesformat Vandaag Inside.

Vriend en vijand zijn het erover eens dat als de mannen van VI vertrekken bij Talpa, er weinig overblijft van vlaggenschip SBS 6. En het merkwaardige is dat ze niet echt hun best doen om de mannen binnenboord te houden, verklapt Johan.

‘Er was niemand!’

Johan stelt dat er laatst níemand van de Talpa-directie bij de Ziggo Dome-show van Vandaag Inside was. “Als het sterrenteam van Talpa – want zo mogen we onszelf toch wel noemen, hè – in een uitverkocht Ziggo Dome staan, dan moet toch de hele Raad van Commissarissen op de eerste rij zitten?”

Hij besluit: “Er is niemand geweest! Nou, we pakken ze wel als ze het contract willen verlengen! Die komen aan de beurt!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Talpa überhaupt nog wel een aantrekkelijke bruid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen