‘Wendy van Dijk hoeft dankzij topfunctie man niet weg bij SBS 6’

Wendy van Dijk rijgt al jaren flops aan elkaar op televisie, maar toch hoeft ze volgens Weekend niet te vrezen dat ze haar contract bij SBS 6 verliest. “Zolang Erland Galjaard er zit, blijft zij ook zitten.”

Wendy van Dijk © SBS 6

De presentatorenstal van SBS 6 wordt steeds leger nu ook de contracten van Jeroen van der Boom en Patty Brard niet worden verlengd. Maar hoe zit het dan met Wendy van Dijk? Mag die wel gewoon blijven terwijl ze steevast baggercijfers scoort? Volgens het roddelblad Weekend wel.

Op dood spoor

Het is ontegenzeggelijk dat Wendy tegenwoordig een kijkcijferdrama is, aldus Weekend. “De overstap naar SBS 6 heeft Wendy van Dijk geen goed gedaan. Hoewel bij RTL 4 ook niet alles aansloeg wat ze deed, is het bij de zender van John de Mol een drama.”

Op dit moment is Wendy op de buis met haar zoveelste flop, namelijk Liedje Op Het Eerste Gezicht. “Met een hele reeks aan geflopte programma’s op haar naam is het de vraag of Wendy nog wel zo’n grote tv-ster is.”

Geen tv-kanon

Een kijkcijferkanon kan ze in elk geval niet meer genoemd worden, aldus het blad. “Wendy’s tv-contract bij SBS 6 loopt nog tot 2024. Het is de vraag wat er dan gaat gebeuren, want John de Mol heeft behoefte aan goudgerande kijkcijfers en die lijkt Wendy tot op heden niet te leveren.”

Alles lijkt echter één richting op te wijzen. “Op de achtergrond blijft van belang dat Wendy’s man Erland Galjaard, de voormalig programmadirecteur van RTL, een belangrijke functie vervult bij SBS 6. Zolang hij er zit, zal zijn vrouw waarschijnlijk nooit de laan worden uitgestuurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou Wendy van Dijk haar lage kijkcijfers ook overleven zonder Erland Galjaard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen