Waylon wil dat heel Nederland achter Marokkaans elftal gaat staan

Waylon stelt voor dat heel Nederland achter het Marokkaanse elftal gaat staan nu ze voor het eerst de kwartfinales van het WK Voetbal hebben gehaald. “Laten we dit met elkaar vieren!”

Waylon en Marokko © NPO

Waar het Nederlands elftal er in de kwartfinales is uitgevlogen, is het Marokko wél gelukt om de halve finales van het WK Voetbal te bereiken. Vanwege de vele Marokkaanse Nederlanders is er in ons land veel aandacht voor dat enorme succes. Waylon pleit er nu voor dat alle Nederlanders achter het Marokkaanse elftal gaan staan.

Marokko steunen

Het is mooi en verbroederend als iedereen Marokko steunt, vindt Waylon. “Zomaar een idee: waarom gaan we niet met het hele land achter Marokko staan? Dit is een uniek en bijzonder moment voor alle Marokkanen. Laten we dit met elkaar gaan vieren! Dat zou pas echt ‘multiculti’ zijn.”

Waylon refereert in zijn Instagram-oproep ook nog aan Geert Wilders. “Wilders wordt gek van geluk”, plaatst hij in een hashtag. De leider van de PVV heeft het Marokkaanse elftal in een tweet gefeliciteerd, maar uit wel pittige kritiek op de rellen die steeds uitbreken na overwinningen van Marokko.

Kritiek en steun

Het is opvallend hoeveel emoties de oproep van Waylon oproept. Veel mensen zijn er echt woest over, terwijl andere mensen het juist een mooi initiatief vinden. “Nou inderdaad, goed plan, laten we ze aanmoedigen om de hele boel te slopen na elke overwinning. Walgelijk gedrag 🤮”, zegt Tessa bijvoorbeeld.

Een andere dame vindt dit gemeen van Tessa. Zij zegt: “Blijkbaar het enige wat je ziet, maar als Ajax wint en Bijlmer sloopt of Feyenoord wint en Rotterdam sloopt, dan praat je niet grappig hoor. In elk volk zitten rotte appels. Don’t get it twisted.”

Domme opmerking

Veel volgers van Waylon zijn flink pissig. Zo zegt Trudy: “Heb je de rotzooi weer gezien vanavond? Domme opmerking. Deze mensen verpesten het zelf.”

Anniek: “Volgens mij wonen er ook genoeg Engelsen en Fransen in dit land, maar ja die breken de zooi niet af en die hoor je niet! Zullen we die eens gaan steunen?”

En Sabrina: “Nou dat ‘zomaar een idee’ van jou, doe je maar lekker alleen. Nederland gewonnen en verloren, rustig in Nederland. Marokko wint, super leuk voor ze, echt! Maar constant rellen en hulpverleners die aangevallen worden en dan wil jij dat we dit met elkaar gaan vieren? No way!”

Instagram

De zeer heftige discussie onder de post van Waylon kunt u hier terugvinden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er zijn nog vier landen in de race bij het WK Voetbal. Wie gunt u de overwinning?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen