‘Waarom staat Tim Hofman niet bij stulpje Matthijs van Nieuwkerk?’

Het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk straalt af op zijn hele omroep BNNVARA. Ook collega Tim Hofman krijgt nu de wind van voren: hij wordt flink afgekraakt door een lezer van de VARAgids.

Tim Hofman en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

Tim Hofman, de man die het hele Voice-schandaal aan het licht heeft gebracht, is ernstig in verlegenheid gebracht door de beerput die open is gegaan bij zijn eigen BNNVARA. Volgens Astrid Joosten voelt hij zich behoorlijk voor schut staan nu hij bij een club werkt waar jarenlang is weggekeken bij een ernstige misstand.

Sneer aan Tim

Hoewel Tim zich na de onthullingen over Matthijs direct heeft uitgesproken (‘de directie moet zorgen dat dit NOOIT meer gebeurt, en ze hebben mij en de redactie van BOOS ook op het hart gedrukt dat ze het daar mee eens zijn’), is er toch argwaan. Zo twijfelde Bram Moszkowicz openlijk aan Tims integriteit.

Daar komt de VARAgids nu nog eens overheen. In de brievenrubriek van Özcan Akyol is een flinke sneer aan het adres van Tim geplaatst. Deze is afkomstig van een lezer, namelijk meneer Kees van Lieshout uit het Brabantse Boxtel.

‘Waar is hij nu?’

Meneer Kees vraagt zich af waarom Tim voor zijn programma BOOS achter Jan en alleman aanrent, maar nauwelijks aandacht schenkt aan Matthijs.

Hij schrijft: “Waar bevinden zich de tapes van Tim Hofman, het geweten van Nederland? De beelden waarop hij onmiddellijk toegang eist tot het stulpje van Mathijs van Nieuwkerk. Briesend het achter de bank verstopte monster ter verantwoording roepend. Hoe de heer Tim uren en uren aan bewijs verzameld heeft. Die Tim. Waar is-ie gebleven?”

‘Wie de roe krijgt’

Vervolgens uit Kees ook een paar verdachtmakingen aan het adres van Tim. “Of zijn er ook gelekte beschuldigingen inzake de heer Tim Hofman? Vol verwachting klopt mijn hart. Wie de roe krijgt wie de gard?”

Özcan, een van de beste vrienden van Matthijs, reageert verbaasd op deze brief. “Als ik heel eerlijk ben maakt u niet bepaald een ontspannen indruk, als ik het op die manier mag formuleren. Op basis waarvan denkt u dat Tim Hofman zich ook heeft misdragen?”

BN’ers lynchen

Misschien moeten de mensen een beetje kalmeren, zegt Özcan. “Er is al genoeg ellende in de mediawereld, door toedoen van een paar prominenten. Misschien dat de rest zich wél normaal kan gedragen.”

De presentator, tegen wie overigens ook een klacht blijkt te lopen, besluit: “Ik krijg zoveel hatelijke brieven dezer dagen. Het is alsof de mensen vanaf nu BN’ers willen lynchen. Ik weet niet of dat nu veel gezonder is dan presentatoren die niet met druk kunnen omgaan en daarom ongewenst gedrag vertonen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman het onderwerp 'grensoverschrijdend gedrag' voorlopig maar even los moet laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen