Toni Peroni ergert zich bij Beau over NOS-Matthijs: ‘Wat een hype!’

Toni Peroni, bekend als drummer en vader van Tony Junior, ergert zich ontzettend aan de berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag in de media. “Ik vind het echt een hype worden.”

Toni Peroni © RTL

Na de onthullingen over het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door, wordt er nu ook een onderzoek ingesteld naar eventuele wantoestanden op de redactievloer van NOS Studio Sport. Om over ‘slachtoffers’ te spreken, gaat volgens Toni Peroni te ver. “In elk bedrijf wordt toch wel eens iemand boos of kwaad?”, zegt hij bij Beau.

Toni ergert zich

Tom van ’t Einde, verslaggever van EenVandaag, vindt dat Toni de kwestie niet moet bagatelliseren. “Als er stelselmatig grenzen overschreden worden, dan heb je natuurlijk wel een probleem.”

Toni geërgerd: “Maar wie bewijst dan dat iemand dat maar blijft doen dan? Is dit al bewezen dan bij de Sport? Het wordt nu alweer besproken aan tafel, terwijl er eigenlijk niets feitelijk is.”

Beau: ‘Ho, ho, ho!’

Gastheer Beau van Erven Dorens vindt dat onzin. “Ho, ho, ho. De NOS zélf heeft naar buiten gebracht dat ze dus tientallen meldingen hebben gekregen. Ze hebben dat onderzoek ook gedaan, wat ik goed vind, naar aanleiding van de hele DWDD-toestand. Ik denk dat het helemaal niet gek is dat er gewoon een bezem door al die redacties overal gaat.”

Toni blijft erbij: “Ik vind het echt een hype worden. Er gaat nog veel meer gebeuren, let maar op. Het loopt helemaal uit de hand straks. Je hebt straks alleen nog maar slachtoffers hier aan tafel zitten de komende tijd.”

Beau: “Ja, maar stel je voor dat je een slachtoffer bent…”

Toni: “Ja, dat is ook goed, maar het wordt nu allemaal op één grote hoop gegooid.”

Niet juiste woord

Presentatrice Mai Verbij vindt dat Toni zich onhandig opstelt. “Dit een ‘hype’ noemen vind ik niet het juiste woord. Het is heel dapper dat mensen zich nu eindelijk durven uit te spreken over de angsten die ze tot nu toe altijd hebben gevoeld. Ik denk dat het heel belangrijk is om naar dat soort mensen te gaan luisteren, want anders ga je het probleem ook niet oplossen.”

Toni vraagt zich af hoe groot het probleem nou echt is. “Het moet wel echt goed feitelijk vastgelegd worden, want er zijn nu ook mensen die het geweldig vinden om te zeggen: ‘Ja, ik ben ook vroeger uitgescholden!’”

Scherp houden

Zelf heeft Toni niet zo’n moeite met strenge leidinggevenden. “Ik heb al een aantal ondernemers gesproken die zeggen van: ‘Ja, ik ben ook wel eens uitgevallen tegen mijn personeel’, maar dat hoort er toch bij? Je moet elkaar wel een beetje scherp houden. De zwakkeren vallen af.”

De drummer besluit: “Eerst luisteren voordat er allemaal commotie gemaakt wordt!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Toni Peroni ergert zich aan de ophef over wantoestanden in Hilversum. Heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen