Tim Hofman doodziek, gaat door een hel: ‘Kan amper ademhalen’

Tim Hofman, anno 2022 misschien wel de grootste ster van BNNVARA, zit momenteel doodziek thuis. De 34-jarige presentator uit Vlaardingen gaat door een ware hel. “Ik krijg amper adem.”

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Het is voor Tim Hofman en zijn omgeving onduidelijk wat hij precies onder de leden heeft, maar het gaat vreselijk slecht met de presentator van BOOS. Hij zit al vijf dagen doodziek thuis en er is op dit moment nog geen teken van herstel. “Ik weet niet wat voor griep er rond gaat, maar ik heb ‘m al vijf dagen (geen corona, getest) en ben echt gevloerd.”

Bijna geen adem

Tim doet zijn emotionele verhaal op Twitter, waar hij erg actief is als opiniemaker. Wat heeft hij allemaal? “Keelontsteking, koorts (heb ik nooit), bijna geen adem, spierpijn. Kan amper m’n nest uit om vreten te maken omdat ik dan omval joh, hahaha. Meer mensen?”

De presentator heeft last van heftige symptomen. “Ik was gister ook aan het ijlen? Lig in m’n nest, hoor mezelf dingen zeggen en denk: tegen wie lul ik, er is hier helemaal niemand. 👍”

‘Het heerst’

Veel mensen herkennen wat Tim op dit moment doormaakt. “Het heerst, ik heb het een tijdje geleden gehad en ik zie het veel om mij heen. Verlagerde weerstand door corona, zegt men”, aldus Villamedia-journalist Rutger de Quay.

Data-analist Arthur van der Harg daarop: “Zegt men dan fout. Je krijgt eens in de zoveel tijd griep of een verkoudheid omdat je dan weer vatbaar bent geworden. Voor veel mensen viel dat moment in de coronatijd. Toen zagen ze weinig mensen en werden ze niet besmet. Dus bleven ze vatbaar. En nu worden die tegelijk ziek.”

Zelfmedelijden

Onderzoeksjournalist Kim van Keken, die laatst Jeroen Pauw onder vuur nam, weet precies wat Tim nu voelt. “Yup. Vreselijke koortsaanvallen, niezen, hoesten. Zelfmedelijden. Alles. Maar geen corona. Sinds vandaag gaat het ietsje beter.”

EenVandaag-sterverslaggever Sander ’t Sas daarop: “Same here.”

Killervirus

Het betreft volgens Den Haag FM-presentator Martijn Mastenbroek een heus killervirus. “Jep. Ik zit nu in de fase na- en ochtendhoesten. Corona was een eitje in vergelijking met dit virus. Er zijn overigens kleuterklassen waar normaal zo’n 20 en nu nog maar 6 kinderen aanwezig zijn. Allemaal gevloerd.”

Trouw-journalist Auke van Eijsden is ernstig bezorgd. “Dit is fijn om te lezen, op dag 1 🙄.”

Tweet

De tweet van Tim met daaronder alle bezorgde reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim Hofman voelt zich verschrikkelijk ziek

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen