Simon Keizer blij dat Zwarte Piet ook in Volendam is afgeschaft

Simon Keizer is blij dat Zwarte Piet ook in zijn conservatieve woonplaats Volendam is afgeschaft. “Ik vind het een goede ontwikkeling”, zegt de zanger, bekend van het ruziënde duo Nick & Simon.

Simon Keizer © RTL

De jaarlijkse Sinterklaasintocht was voor Volendammers anders dan in voorgaande jaren, want ook het conservatieve vissersdorp heeft afscheid genomen van Zwarte Piet. Het is besloten door de twee sinterklaascomités die in het dorp actief zijn. Niet alle bewoners zijn daarover te spreken, maar Simon Keizer is er wél heel blij mee.

Simon blij

Simon vindt het goed dat Zwarte Piet langzaam maar zeker wordt uitgeroeid in ons land. “We hebben twee sinterklaascomités in onze kleine dorpje en die zijn het er nu dan eindelijk over eens dat zwart mag worden afgeschaft”, zegt hij in de podcast De Leeuw Lult Verder.

Hij heeft begrepen dat niet al zijn Volendamse buren er blij mee zijn. “Ik heb gehoord dat er op Facebook wel weer haat en nijd over en weer ging, maar ik vind het een goede ontwikkeling. Het is hot news, ik ben er blij mee.”

Alle kleuren

Het hoeft volgens Simon overigens niet zo te zijn dat er geen énkele zwarte piet meer rondloopt. “Er mag van mij best nog een zwarte piet tussen, gewoon alle kleuren.”

Voor Simon is het dit jaar dubbel feest, want zijn dochtertje Kiki kan alles nu gewoon volop meemaken. Vorig jaar had ze namelijk corona. “Dat was heel sneu, want ze moest thuisblijven terwijl er allerlei mooie vieringen gaande waren.”

Veegpieten

Monique Smit, het politiek incorrecte zusje van Jan Smit, is voorstander van Zwarte Piet. De bestie van Tim Douwsma, de zanger die door sommigen wordt gezien als opperwappie, vindt dat ‘niets meer mag in dit land’.

Ze plaatste laatst met frisse tegenzin een filmpje met roetveegpieten op haar Instagram-kanaal, maar dat werd verwijderd. Boos: “Blijkbaar mogen filmpjes met roetveegpieten ook al niet meer…”

‘We mogen niets meer!’

De volgers van Monique zijn erg blij met haar uitspraken. “Inderdaad Monique. Nog even en we mogen niets meer zeggen of denken”, briest Peter. “Vind dat de media in een hoop dingen veel te veel doordraait. Maar ook de media maakt het erger door er steeds op in te gaan. Soms goed maar soms maakt het dingen ook erger helaas.”

En Richard: “Nee inderdaad, zou ik ook niet willen ze horen ZWART.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het slim dat Simon Keizer nooit is ingegaan op de geruchten over zijn vreemdgaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen