René van der Gijp even niet in De Oranjewinter: ‘Hij is toe aan rust’

René van der Gijp zat gisterenavond niet aan tafel in zijn programma De Oranjewinter. Hij was de avond ervoor al wat schor en besloot om thuis te gaan uitzieken. “Hij is even toe aan wat rust.”

Job Knoester, René van der Gijp en Hélène Hendriks © SBS 6

Vandaag Inside is bijna onherkenbaar als René van der Gijp niet aan tafel zit. Hij werd gisterenavond in de WK-variant De Oranjezomer vervangen door Job Knoester en die had niet bepaald de lachers op zijn hand. Op een gegeven moment haalde hij een bioscoopbrilletje uit zijn zak: “Ik dacht: als de mensen René missen, dan kan ik altijd nog even zijn bril opzetten.”

Doodse stilte

De grap van Job werd ontvangen met een doodse stilte. Het maakt direct duidelijk dat de kracht van het format toch echt de chemie tussen René, Wilfred Genee en Johan Derksen is. “Niks ten nadele van jou, Job, maar ik vind wel… Het maakt wel verschil of René hier zit. Dat merk je meteen”, merkt Hélène Hendriks op een gegeven moment op.

Job: “Dat is logisch, want dit hele programma draait om de chemie tussen Johan, René en Wilfred, al jarenlang.”

Johan: “René heeft iets waar alle cabaretiers jaloers op zijn. Die heeft de lach aan zijn kont hangen. Dat heb je of dat heb je niet. Ik heb het niet en Wilfred zeker niet.”

Kijkcijferkanon

Aan het begin van de uitzending grapte Wilfred nog dat Job juist zo’n publiekstrekker is. “Het gaat hard, hè? Het gaat hard! Kijkcijferkanon!”

Job: “Ja, je maakt er altijd geintjes van, maar de echte kijkcijferkanonnen zijn natuurlijk jij, Johan en René.”

Wilfred: “Wat heb je met René gedaan, willen de mensen weten?”

Job: “Ja, hij is ziek, dus laten we hopen dat hij snel terug is.”

Beetje rust

René zat eergisteren al schor aan tafel. Wilfred: “Ja, hij was toen natuurlijk ook al wat ziek. Hij was er even aan toe om een klein beetje rust te nemen.”

De grote vraag is of René op tijd hersteld is voor de Sinterklaas-uitzending van vanavond? “We hopen dat hij er weer is. 5 december, altijd een bijzondere dag, dan kun je altijd een verrassing verwachten”, aldus Wilfred.

Hij wijst op zenderbaas Marco Louwerens, die dan steevast langskomt als Sinterklaas. “Natuurlijk komt-ie! Die man heeft het hele jaar zitten oefenen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Job Knoester sterk als tafelgast bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen