René Froger wil niet zeggen of hij soms net als Matthijs ontploft

René Froger wil in gesprek met tijdschrift Weekend niet zeggen of hij af en toe net zo ontploft als Matthijs van Nieuwkerk. “Je kunt het op allerlei manieren aan me vragen”, zegt hij geïrriteerd.

René Froger © RTL

De BN’ers kunnen er momenteel niet onderuit in de showmedia: hoe gedragen zij zich eigenlijk achter de schermen? Voor sterren die Matthijs van Nieuwkerk-achtige trekjes hebben is het lastig. Als ze zeggen dat ze soms ook boos worden, dan valt het publiek over hen heen, maar als ze het ontkennen, dan worden Yvonne’s spionnen woest.

René ook tiran

Tijdschrift Weekend is er benieuwd naar. “Na de ontmaskering van Matthijs van Nieuwkerk als studiotiran is dé grote vraag in showbizzland: hoe ben jij zelf achter de schermen?”

Ook René Froger moet eraan geloven in gesprek met het blad. De journaliste van dienst vraagt hem: “Als we de verhalen mogen geloven, is Matthijs van Nieuwkerk een tiran achter de schermen. Hoe ben jij om mee te werken?”

René houdt zich vervolgens wat op de vlakte. “Ik denk dat ik heel makkelijk ben. Ik ben best meegaand. Je moet natuurlijk wel goede afspraken maken.”

‘Best meegaand’

De Weekend-journaliste probeert nog iets meer los te peuteren: “Je hebt, net als Van Nieuwkerk, in je vakgebied een A-status. Vanuit die positie kúnnen mensen anders worden in hun gedrag.”

René opeens stellig: “Ik niet, ik ben altijd dezelfde René geweest, anders houd je het niet vol. Waarom niet? Omdat ik van mensen hou. Ik hou van iedereen met wie ik werk, of het nu de mensen zijn van het licht, het geluid, de choreografie, de bandleden, techniek. Je moet gewoon constant respect houden voor de mensen met wie je werkt.”

‘Ontplof jij soms?’

De Weekend-dame doet vervolgens een ultieme poging. Ze vraagt René op de man af: “In het heetst van de strijd ontplof je ook nooit?”

Dan weigert René plotseling. “Je kunt het op allerlei manieren aan me vragen, maar mijn antwoord zal niet veranderen.”

Hij schakelt over op algemeenheden: “Het gaat er voor mij om: je moet respect hebben voor de mensen met wie je werkt, en dat hebben wij binnen onze gelederen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verdacht dat René Froger geen antwoord wil geven op deze vraag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen