Paul de Leeuw heeft geen interesse in Jan Slagter als tv-Sinterklaas

Paul de Leeuw heeft als presentator van de jaarlijkse Sinterklaas-show bij de publieke omroep geen interesse in Jan Slagter als tv-Sinterklaas. “Laat hem maar bij zijn eigen clubje blijven.”

Paul de Leeuw en Jan Slagter © NPO

Het optreden van Jan Slagter als tv-Sinterklaas in de talkshow Op1 heeft de baas van Omroep MAX flink wat imagoschade bezorgd. Hij werd door de populairste columnist van het land, Angela de Jong, zelfs seksistisch en kwaadaardig genoemd. Ook Paul de Leeuw is alles behalve onder de indruk.

Paul wil Jan niet

Paul maakt met Sint & De Leeuw de populairste Sinterklaas-show van het land en hij houdt graag vast aan Hans Kesting als tv-Sinterklaas. “Haha, zonder Hans geen Sinterklaasviering. En laat Jan bij zijn eigen clubje blijven. We zijn er bijna!, zou ik zeggen”, aldus de presentator in de VARAgids.

Hoe vindt Paul het trouwens dat hij zo ongelooflijk veel complimenten heeft ontvangen over de afgelopen editie van Sint & De Leeuw? “Ja, dat verbaasde mij. Ik kreeg het gevoel: we hebben het wel gehad met die De Leeuw.”

Heel tragisch

De reden dat Jan zoveel kritiek kreeg op zijn Sinterklaas-optreden, is omdat hij keihard uithaalde naar een door hem gehekelde omroepcollega: Suzanne Kunzeler, de baas van BNNVARA. Vanuit die omroep wordt nu keihard teruggeslagen naar Jan, want niet alleen Paul haalt in de nieuwste VARAgids naar hem uit, maar ook Youp van ’t Hek.

Youp vindt dat Jan een beetje treurig geworden is. De cabaretier spreekt van de ‘niet van de buis te rammen Jan Slagter’. “Die ik vorige week bij Op1 op tragische wijze zijn gram zag halen als een humorloze Sinterklaas.”

Kijke naar Claudia

Tot slot: wat gaat Paul kijken tijdens de feestdagen? “We gaan het heerlijk met het gezin vieren en oudejaarsavond uiteraard naar Claudia de Breij kijken.”

En Youp? Die is behoorlijk klaar met televisie. Hij wordt gek van al die BN’ers die bij elkaar aanschuiven. “Ooit komt er een moment dat Beau van Erven Dorens bij Raven van Dorst zit en de week daarna Raven van Dorst bij Beau van Erven Dorens. Allebei in een verrassende combinatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jan Slagter nog steeds sympathiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen