Paul de Leeuw deelt plaagstoot uit aan Matthijs van Nieuwkerk

Paul de Leeuw heeft in zijn jaarlijkse sinterklaasshow flink de draak gestoken met de kwestie Matthijs van Nieuwkerk. Hij begon plotseling te schreeuwen naar een collega: “Hoe kan dat nou!”

Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk zal de geschiedenisboeken ingaan als een succesvolle presentator met een zwart randje. Hij is door de Volkskrant ontmaskerd als een studiobeul en daardoor ligt momenteel al zijn televisiewerk stil. Collega Paul de Leeuw maakte daar gisteren in zijn programma Sint & De Leeuw een aantal grappen over.

Studio geleend

Paul begon zijn show door op te merken dat er geen budget was voor een eigen decor. “Sinterklaas, we zitten in een speciaal decor. Het meeste geld van de NPO is de afgelopen maanden naar Qatar gegaan, voor het WK, dus er was geen geld voor de studio, maar gelukkig mochten we de studio lenen van de programmamakers van Even Tot Hier!”

Sinterklaas Hans Kesting daarop: “Wat is dat toch een heerlijke wereld, hè, die televisiewereld?”

‘Op je knieën!’

Paul: “Ja, we gunnen elkaar het l… Alles!”

Sint: “Ja, het licht in de ogen, zou ik zeggen. Moet ik nu al op m’n knieën of niet? Nee, nee! Ben je gek geworden! Dat gaan we niet doen! Nee, nee, nee, nee! Maar het is wel ‘meneer Sinterklaas’ voor jou!”

Hier wordt verwezen naar het incident waarbij Matthijs tegen een medewerker riep dat hij eigenlijk op zijn knieën zou moeten zitten om ‘sorry, meneer Van Nieuwkerk’ te zeggen.

Boze Paul

Paul wordt even later in de uitzending ‘boos’ op een productiemedewerker, omdat hij iets niet kan terugvinden op de autocue. “Ik had toch een rijm? Ik had een rijm. Hè? Spoel eens door. Nou, dat is raar. Dat ga ik dan opzoeken. Dat ging over ‘het is een vreemdeling zeker’. Staat die rijm verderop of niet?”

Met stemverheffing: “Hoe kan dat nou!”

Paul vervolgens lachend: “Je schrok, hè? Ohhh! Jullie wilden al gaan appen: ‘Hij wordt boos, hij wordt boos!’”

Opvallend

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vindt het opvallend dat Paul zo de draak steekt met Matthijs, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Dit stukje wilde ik er toch even uitpakken, omdat ik in de wandelgangen wel verhalen hoor – en ik weet niet of het klopt – dat Paul de Leeuw achter de schermen ook wel eens heftig tekeer kon gaan.”

Collega Evert Santegoeds daarop: “Dat neem ik aan en dat zie je ook in die fantastische docu die ik toch maar ben terug gaan kijken laatst, De Entertainer, en daarin zie je dat ook wel. Ik moet je eerlijk zeggen dat hij wel een team om zich heen verzameld heeft dat wel tegen een stootje kan en waar hij ook al jaren mee werkt.”

Hij besluit: “Over Paul de Leeuw heb ik geen klachten of verhalen gehoord als over Matthijs van Nieuwkerk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Paul de Leeuw weer groot amusement moet maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen