Patty Brard ziet zichzelf niet als de Matthijs van Nieuwkerk van SBS

Patty Brard ziet zichzelf niet als iemand die jarenlang de Matthijs van Nieuwkerk van SBS 6 heeft uitgehangen. Dat liet ze gisteren blijken in HLF8, waar het ging over de onrust bij de NOS.

Patty Brard © HLF8

Het lijkt erop dat Matthijs van Nieuwkerk niet de enige studiobeul van Hilversum is. Er gaan al een tijdje geruchten over een heuse RTL-Matthijs en de NOS doet nu onderzoek naar De Wereld Draait Door-achtige taferelen op de redactie van Studio Sport. Het ging er gisterenavond uitgebreid over in de talkshow HLF8.

Scheldende Patty

Patty Brard is te gast in deze uitzending en voelt zich uiteraard genoodzaakt om iets over haar eigen tv-verleden te zeggen. Zij was dik tien jaar geleden immers óók in het nieuws vanwege misdragingen op de redactievloer. ‘Patty Brard terroriseert redactie Shownieuws’, luidde de kop van het AD. “Ze schold mensen met grote regelmaat helemaal stijf.”

Het klinkt bijna alsof Patty zich gedroeg als een soort vrouwelijke Matthijs, of zit dat toch anders in elkaar? Zij geeft aan dat er in haar geval geen sprake was van iets ‘structureels’.

Incident bij Shownieuws

Patty vertelt hoe het eraan toeging bij het vroegere Shownieuws. “Ik denk ook dat het iets is dat als het structureel voorkomt… Kijk, ik kan me best wel… We hebben het er net over gehad en ik kan me wel een incident herinneren dat ik een keer op de redactie kwam van Shownieuws en dat er gewoon om drie uur ’s middags niets in het draaiboek stond.”

En toen? “Ja, het is míjn kop die om zes uur op televisie moet. ‘Ja, we dachten: misschien weet jij wel wat leuks!’ Ik heb het over járen geleden, hè? Ja, dan ga je uit je plaat natuurlijk. Dat helpt niet, maar je schrikt wel. Maar om nou te zeggen: ik heb dat structureel elke dag zo aangetroffen en ik ben elke dag uit mijn plaat gegaan: nee…”

Dun lijntje

We moeten volgens oud-NOS-ster Jack van Gelder ook oppassen dat niet ineens álles grensoverschrijdend wordt. “Ik denk dat ik eerder in mijn beginperiode bij Ziggo wat lastiger ben geweest, omdat ik gewend was aan de structuur binnen de NOS, waar alles goed geregeld was. Daar moesten nog een aantal dingen gebeuren.”

Dan tegen Patty: “Wat je terecht zegt: het is jóuw kop die op televisie is. Daar kon ik wel eens zeggen van: ‘Gódverdomme, waar zijn we nou in godsnaam mee bezig?’ Maar als dát al niet meer kan en grensoverschrijdend is, dan wordt het een heel dun lijntje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er gaan naast de NOS-Matthijs ook geruchten over een RTL-Matthijs. Goed als die BN'ers ontmaskerd worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen