Matthijs van Nieuwkerk nog steeds verstopt: ‘Kom uit je boerderij!’

Matthijs van Nieuwkerk houdt zich een maand na het uitkomen van het De Wereld Draait Door-schandaal nog steeds verborgen. Onhandig, vinden media-analisten Luuk Ikink en Rob Goossens.

Matthijs van Nieuwkerk, Rob Goossens en Luuk Ikink © RTL, Olivier Thijssen

Door zichzelf zo angstvallig te verstoppen draagt Matthijs van Nieuwkerk bij aan het beeld dat hij zich wel héél erg heeft misdragen, vinden Luuk Ikink en Rob Goossens. Als er niet nóg meer lijken uit de kast komen – Mark Koster heeft gezinspeeld op vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag – dan móet Matthijs zich volgens hen laten zien.

Zelfmedelijden

Matthijs heeft zich als een soort zwerver teruggetrokken in zijn afgelegen boerderij. Volgens tv-kenner Rob Goossens moet hij ervoor waken dat hij daar niet blijft zwelgen in zelfmedelijden. “Je merkt wel dat hij zich enorm schaamt en enorm veel zelfmedelijden heeft. Ik ben wel heel benieuwd hoe lang dat aanhoudt”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Lang, denkt Rob. “Die schaamte vind ik goed en tegelijkertijd vind ik het ook wel weer zielig. Er is gewoon niet ingegrepen terwijl er genoeg mogelijkheden waren om in te grijpen, maar uiteindelijk blijft het wel gewoon een goede presentator. We willen hem denk ik ook gewoon weer zien. Alleen hij moet wel een beetje normaal tegen mensen gaan doen.”

Vlek wegpoetsen

Luuk wijst erop dat Matthijs zo baalt van de smet die er op DWDD is gekomen. “Ik denk dat als hij die vlek eraf wil poetsen, dan moet hij weer aan de bak. Als hij wegblijft, dan denken de mensen: o, dan was het kennelijk zó erg dat hij niet eens meer op televisie kan. Hij moet dus wel.”

Rob: “Matthijs heeft alle kansen om het nog goed te maken, maar als hij blijft hangen in dat zelfmedelijden en die schaamte, dan wordt de herinnering niet de man die gewoon de natuurwetten heeft getart door zo’n succesvol programma zo lang vol te houden, maar de man die zo vreselijk met zijn personeel omging.”

Streamer

Het is de vraag wat de volgende televisiestap is van Matthijs, aangezien hij de samenwerking met BNNVARA heeft verbroken. Volgens kijkcijferprofessor Tina Nijkamp keert hij wel weer ergens terug. “Ik denk het wel.”

Ze vervolgt: “Ik denk dat we hem best wel snel al weer terug zien bij een streamer. Niet bij de publieke omroep. Hij wil dat zelf denk ik ook niet en bij een streamer kan hij best wel veel geld verdienen natuurlijk.”

BLVD Podcast

De BLVD Podcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar adviseert u Matthijs van Nieuwkerk zich na de jaarwisseling te laten interviewen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen