Leonie ter Braak walgt van BN’er-enclave ’t Gooi: ‘Gelijk verhuisd’

Leonie ter Braak vindt al die types in de BN’er-enclave ’t Gooi verschrikkelijk. Om die reden heeft de tv-ster besloten om haar peperdure Gooise villa al na een paar maanden weer te verkopen.

Leonie ter Braak © SBS 6

Nog geen twee jaar geleden kochten Leonie ter Braak en haar man Floris voor maar liefst 1,4 miljoen euro een peperdure villa in het Gooi. Na een lange verbouwing woonden ze er slechts een paar maanden voordat ze alweer besloten om te gaan verhuizen. Wat is dit voor Martien Meiland-achtig gedrag?

Weg uit het Gooi

Leonie vertelt in verschillende media dat ze het Gooi gewoon niet te harden vond. “De verf was nog niet droog of aan de overkant van de keukentafel keek iemand mij met een ernstig gezicht aan: ‘Leo, ik ga hier niet gelukkig worden.’ Glazig keek ik Floris aan. We woonden hier pas een paar maanden”, vertelt ze bijvoorbeeld in haar &C-column.

Ze vervolgt: “Ineens lag er iets op tafel wat ik liever onbesproken liet: dikke spijt van onze verhuizing. Vanwege schaamte en teleurstelling negeerde ik het. Een groot woningtekort in ons land, dan kunnen wij toch niet doodongelukkig zijn in onze Gooische villa? Jarenlang hadden we Funda afgestruind op zoek naar het groenere gras.”

Maserati en Porsche

Het was gewoon afschuwelijk in het Gooi, aldus Leonie. “Die grote huizen omsloten door hoge heggen en hekken. Dit had niks met ‘buiten’ te maken. Het voelde alsof ik elke dag door de set van Gooische vrouwen fietste.”

Ze vervolgt: “De Maserati’s en Porsches rijden af en aan op het schoolplein. Fietsend met de vriendjes terug naar huis hoor ik een van de jochies tegen mijn oudste zeggen: ‘Rijk is belangrijk.’”

Monocultuur

Leonie voegt daar in De Telegraaf van afgelopen weekend aan toe dat die Gooise monocultuur niet te doen is. “Dat vonden wij toen ook een beetje saai aan ’t Gooi. Wij willen meer dan één smaak, een beetje reuring in de tent. Eigenlijk net zoals in de film. We misten de gezelligheid van een straat.”

Inmiddels wonen ze in Den Haag, in een 340 vierkante meter tellende villa van 1,7 miljoen euro. Daar kunnen ze nu gewoon weer lekker hip bij de Turkse bakker gaan staan. “Je vindt er allerlei verschillende mensen, in plaats van één monocultuur. Hier is het een zoete inval.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen