Koning Willem-Alexander deelt sneer uit aan SBS 6: ‘Heel raar!’

Het gerucht dat koning Willem-Alexander zo graag naar Hart van Nederland kijkt blijkt een fabeltje. Hij heeft namelijk he-le-maal niets met SBS 6. “O, daar kijk ik echt nóóit naar.”

Tina Nijkamp en koning Willem-Alexander © HLF8, Martijn Beekman

Tina Nijkamp is tegenwoordig bekend als kijkcijfergeleerde, maar vroeger was zij actief als zenderbaas van SBS 6. In die hoedanigheid was ze in 2009 aanwezig bij de traditionele uitblinkerslunch van koning Willem-Alexander. “Ja, dat klopt. Toen ik Omroepvrouw van het Jaar werd, kreeg ik een halfjaar erna een uitnodiging voor deze lunch.”

Koning fan van Hart?

De 50-jarige Tina vertelt in HLF8 dat ze ongepland naast de koning kwam te zitten. “Ik was heel blij en vereerd. Ik had ook echt een heel mooie jurk gekocht en me thuis laten opmaken door Mari van de Ven. Die had ik helemaal speciaal ingehuurd. Ik kwam daar en er was al wat paniek, want Simone Kleinsma stond in de file.”

Om die reden ging de tafelschikking overhoop. “Ik kwam opeens naast Willem-Alexander terecht. Nou, ik was helemaal nerveus. Ik denk: hoe werkt het ook alweer met dat bestek, weet je wel. En: wat zeg je dan? Ik denk: ik wacht maar af. Ik had wel van Fons van Westerloo gehoord: ‘Hij kijkt altijd naar Hart van Nederland, daar is hij heel erg fan van!’”

‘SBS 6? Kijk ik nooit!’

Willem-Alexander vroeg op een gegeven moment naar de reden van Tina’s aanwezigheid. “Dus ik zei: ‘Nou, ik ben Omroepvrouw van het Jaar, want met SBS 6 gaat het heel erg goed.’ En toen zei hij: ‘O, daar kijk ik echt nóóit naar.’ Nóu! Ik was helemaal perplex. Ik had namelijk verwacht dat hij zou gaan zeggen: ‘Ik vind Hart van Nederland leuk!’”

Tina vond het heel erg gemeen. “Ik was dus eigenlijk helemaal stomverbaasd en ik kon geen woord meer uitbrengen. Ik dacht opeens wel: wat is dit eigenlijk onaardig! Nodig me dan níet uit!”

‘Ik was teleurgesteld’

Het was ook helemaal niet waar, aldus Tina. “Toen zei ik: ‘O, dus u kijkt ook niet naar de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal?’ Want die zonden we toen uit. En toen kon hij natuurlijk niet anders dan zeggen: ‘O, ja, die kijk ik wel.’”

Ze vervolgt: “Nou ja, ik was wel een beetje teleurgesteld in het feit hoe hij deed. Later na die lunch kwamen er ook mensen naar me toe die zeiden: ‘Nou, dat vond ik toch wel heel raar hoe hij deed.’”

‘Heel raar!’

HLF8-presentatrice Leonie ter Braak is het daarmee eens. “Heel raar! Je zou toch denken dat zij die lijst dan samenstellen, maar dat is dus eigenlijk helemaal niet zo?”

Misschien geven ze alleen hun finale goedkeuring, aldus Tina. “Ik kwam daarna trouwens nog wel koningin Máxima tegen bij de koffie en zij was ontzettend leuk en aardig. Zij maakte mijn dag weer helemaal goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen