‘Kersverse HLF8-ster Sam Hagens wordt straks ingeruild voor Lingo!’

Sam Hagens is er ongelooflijk trots op dat hij zich naast politiek verslaggever nu ook talkshowhost mag noemen. Hij is na de jaarwisseling te zien als presentator van HLF8. Maar voor hoe lang?

Sam Hagens © Wessel de Groot

SBS 6 gaat tot ieders verbazing door met de slecht bekeken talkshow HLF8. Het programma gaat na morgen op een korte kerstvakantie, waarna op 2 januari alweer de eerste uitzending van het nieuwe jaar is. En dan zal de presentatie afwisselend in handen liggen van Hélène Hendriks en Sam Hagens, heeft de zender gisteren bevestigd.

Belangrijke waarde

Sam, die heel erg graag presentator wilde worden, zal in de woensdaguitzending debuteren als presentator. Hij wist naar eigen zeggen al maanden dat hij het zou worden. “Ook in het nieuwe jaar is HLF8 een belangrijke waarde in onze programmering”, reageert zenderbaas Marco Louwerens in een persbericht.

Hij vervolgt: “We zijn enorm blij dat Hélène als presentatrice aanblijft en we versterking hebben gevonden in de persoon van Sam. Het team van HLF8 heeft de afgelopen periode hard gewerkt om het format verder te ontwikkelen en met deze twee gezichten aan de kop van de tafel zien we het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet.”

Hoe lang nog?

De grote vraag is: hoe lang kan Sam genieten van zijn titel als talkshowhost? Niet lang, vreest Televizier-journalist Jef Willemsen. “Mag toch aannemen dat met deze kijkcijfers (of gebrek eraan) ze het tot de zomerstop mogen uitzingen om daarna stilletjes te stoppen?”, twittert de mediakenner.

Hij vervolgt: “Dan is Een Jaar Van Je Leven ook afgelopen en kan SBS zonder teveel gezichtsverlies de vooravond op de schop gooien. Lingo weer terug?”

Lingo terug op SBS 6?

RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg vraagt zich af of HLF8 überhaupt de kerst haalt. “Ja, lijkt me ook. Al vind ik tot de zomerstop nog lang 😅 Benieuwd of dit nog nieuwe impuls geeft. En dan inderdaad weer Lingo en 50/50 terug. Scoren rond de 200-300k op Net5. Dus dat is vergelijkbaar met HLF8.”

Jef: “Wat wel opvalt is dat ze qua gasten en onderwerpkeuze inmiddels merkbaar meer rechtsliberale/conservatieve kant op gaan. Dat alle gasten ook met elkaar over onderwerpen mogen sparren is nieuw, maar of ’t het tij gaat keren? HLF8 is als merknaam erg beladen geworden.”

Lastig tijdslot

Joost heeft er ook een hard hoofd in. “Het blijft ook een lastig tijdslot: 19:30-20:30. Elke grote zender gooit het tegenwoordig maar op horizontale programmering van actualiteitenprogramma’s, maar twee talkshows is voor een zender als SBS 6 misschien ook wat veel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat HLF8, ondanks de presentatiewissel, terugkeert na de zomer van 2023?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen