Jort Kelder deelt flinke sneer uit aan Jaïr Ferwerda: ‘Hij doet mij na’

Jort Kelder is niet echt onder de indruk van Jaïr Ferwerda en vooral niet van zijn mislukte programma Hai Society. “Toen is hij het gaan doen en ja, dan krijg je dat dus. Dan doe je iemand anders na.”

Jaïr Ferwerda en Jort Kelder © RTL, SBS

Jaïr Ferwerda bedong bij zijn overstap naar RTL 4 een eigen tv-programma: Hai Society. In deze serie dook hij vorig jaar zomer in de wereld van de rijkere Nederlanders, maar het kwam allemaal totáál niet authentiek over. De tv-maker kreeg bakken vol kritiek, onder meer van René van der Gijp en de televisieshow Promenade.

Jaïr tweede keuze

Op1-presentator Jort Kelder heeft jarenlang een soortgelijk programma gemaakt, namelijk Bij ons in de PC. Is hij eigenlijk niet gevraagd voor Hai Society? Ja, verklapt hij op NPO Radio 1. “Dat is eigenlijk het programma waar ze mij voor vroegen om te gaan doen. Dat is Jaïr toen gaan presenteren, omdat ik er geen zin in had.”

Waarom wilde Jort het niet? “Ik vond het eigenlijk meer van hetzelfde. Ik dacht: dat heb ik al gedaan, dat moet ik niet doen. En toen is hij het gaan doen en ja, dan krijg je dat dus. Dan werkt het dus niet zo goed, want dan ga je eigenlijk iemand anders nadoen.”

‘Wel weer zin in’

Waar Jort makkelijk bewoog tussen al die mensen van adel, straalde bij Jaïr het ongemak ervan af. “Op het moment dat je met zo’n glas champagne in je hand staat in zo’n omgeving, dan… Ik merk meteen dat als ik op zo’n plek ben, dat ik al meteen zo’n ironisch Voice-overtje eronder krijg.”

Is het niet tijd voor een terugkeer van Bij ons in de PC? “Als ik het hoor, heb ik er meteen weer zin in. Eerlijk gezegd is het best wel een frustratie van mij. Die elite, die wereld is op dit moment op televisie onzichtbaar. Ik zou het best wel weer willen maken. Het antwoord daarop (van de NPO, red.) is gewoon: ‘Nee, dat kunnen we niet doen.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen