Jan Uriot geeft Johan Derksen tik: ‘Ondeugende opa is beetje laf’

Jan Uriot vindt het een beetje laf dat Johan Derksen zijn tafelgasten continu achteraf affakkelt. “Dan denk ik: dan moet je zo flink zijn om dat meteen recht in het gezicht te zeggen.”

Johan Derksen en Jan Uriot © SBS 6, Telegraaf

Het afbreukrisico voor BN’ers die aanschuiven bij de mannen van Vandaag Inside is enorm. Als je niet in de smaak valt, dan krijg je een avond later een flinke trap na van de heren. Het overkwam vorige week zowel Rob Kemps als Britt Dekker. Ze trokken hun mond niet genoeg open, oordeelde Johan Derksen. “Die willen we niet meer!”

Ondeugende opa

Jan Uriot, sterjournalist van Privé, vindt dit een beetje laf van Johan. “Rob Kemps was bij VI Vandaag aangeschoven om zijn verhaal te doen en naar de mening van de mannen die daar aan tafel zitten, zei hij weinig, maar hij gaf gewoon zijn verhaal. Meer is het niet. Dan vind ik dit altijd een beetje flauw…”, zegt hij in de rubriek Wat Vindt Jan.

Hij vervolgt: “Kijk, die Johan Derksen zit daar een beetje als een ondeugende oude opa kittige opmerkingen te maken, maar op het moment dat Rob daar zat, zat hij een beetje stil voor zich uit te kijken en beleefd te knikken. En de volgende dag toen kwam dus naar buiten van: ‘Ja, die man hoeven we niet meer in de uitzending te hebben.'”

Recht in gezicht

Dat doe je niet als volwassen mensen onder elkaar, vindt Jan. “Dan denk ik: dan moet je zo flink zijn om dat meteen recht in zijn gezicht te zeggen. Dat is van de week ook weer gebeurd met Britt Dekker. Die gaf ook waarschijnlijk niet te veel tegengas.”

De entertainmentjournalist vindt het een beetje tegenvallen van Johan. “Dan denk ik: wat is dat toch voor een flauw gedoe bij dat VI Vandaag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Jan Uriot een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen