Hélène Hendriks reageert op woeste VI-kijkers: ‘Je spreekt wartaal!’

Hélène Hendriks heeft zich de woede op de hals gehaald van vaste VI-kijkers. Zij vinden dat de presentatrice de rellen die ontstaan na wedstrijden van Marokko op het WK Voetbal bagatelliseert.

Hélène Hendriks © SBS 6

We moeten volgens Hélène Hendriks niet overdrijven als het gaat om de rellen die uitbreken na elke WK-winst van het Marokkaanse elftal. Zij focust vooral op het positieve. “We zijn allemaal een beetje verliefd geworden op het Marokkaanse elftal”, zegt ze in De Oranjewinter-uitzending van gisterenavond.

WK-rellen

Wat vindt Hélène van de rellen? “We wijzen nu natuurlijk heel erg naar wat er met de Marokkaanse Nederlanders gebeurt, maar kijk eens naar een gemiddelde voetbalwedstrijd in de Eredivisie. Daar gebeurt ook genoeg. Ook genoeg rellen. Ook bij het Nederlands elftal wanneer we verliezen, dus het is echt niet zo dat dit uniek is.”

Collega Wilfred Genee daarop: “Ja, maar je kunt je er nu wel bijna op instellen en dat is een beetje het vervelende.”

Het zou zomaar kunnen dat de onrust nog wel even aanhoudt, aldus Hélène. “Ze kunnen gewoon wereldkampioen worden, hè, met dit. Dat denk ik echt!”

Structureel probleem

Johan Derksen denkt er anders over dan Hélène. Hij zegt: “Het is een structureel probleem, want het is niet alleen met voetballen, want in de grote steden worden de criminaliteitscijfers overheerst door Marokkaanse jongeren. Dat is in iedere grote stad zo, dus het is best een probleem.”

Veel kijkers van De Oranjewinter denken er zo over als Johan en Hélène ligt dan ook flink onder vuur op Twitter. “Hélène is leuk, maar je kan ook doorschieten om door iedereen leuk gevonden te worden…”, zegt Theo.

En Koos: “Hélène, stop eens met die politiek correcte wokemening over Marokko!”

Deugmuts

De kijkers van VI gaan echt behoorlijk los op Hélène. Zo noemt Peet haar een ‘deugmuts’. En Sandra: “Volgens Hélène rellen supporters van clubs hier ook als ze verliezen. Marokko heeft alles gewonnen toch?”

Tom: “Hélène, bij een gemiddelde eredivisie wedstrijd worden ME’ers en ambulancepersoneel niet belaagd en met zwaar vuurwerk beschoten… Nuance is vaak goed en nodig maar hier zat je even goed fout.”

Bert: “Hou je mond dicht, Hélène, je spreekt wartaal!”

En Babiche: “Hélène Hendriks zit alles even goed te praten over de rellende Marokkanen. 🤮”

Hélène reageert

Hélène reageert op de felle kritiek. Ze zegt: “Voor als het net niet duidelijk genoeg was. Ik veroordeel alle rellen in iedere situatie en binnen alle groeperingen, maar dat doet ieder weldenkend mens lijkt me. Ogen nergens voor sluiten. Fijn weekend verder :-)”

Ene Steven daarop: “Ik kon je ff niet helemaal volgen. Naja, en weer door, goed weekend.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen