Evert Santegoeds rekent op Talpa-exit Gordon: ‘Salaris niet waard’

Evert Santegoeds verwacht dat het lucratieve Talpa-contract van Gordon niet wordt verlengd vanwege zijn tegenvallende kijkcijfers. “Hij hoort in de top 15 en daar is zijn salaris ook naar.”

Gordon en Evert Santegoeds © Shownieuws

Het nieuwe programma van Gordon is donderdagavond bedroevend van start gegaan op SBS 6. De première van Kookklunzen kwam niet verder dan de állerlaatste plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25. Waardeloos, oordeelde kijkcijferkenner Tina Nijkamp al. En ook Privé-baas Evert Santegoeds begint nu te vrezen voor Gordon.

Hoog salaris

Evert vindt de score van Gordon uitermate teleurstellend, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Ik heb een stukje gezien en dan heb je wel een idee. Ik vind het wel een vrolijk echt Gordon-programma, maar ja: dan is meteen de vraag of de mensen nog zitten te wachten op een typisch vrolijk Gordon-programma.”

Hij vervolgt: “Het is echt een teleurstellend cijfer dat hij neer heeft gezet. Hij staat op de 25ste plek van de kijkcijfer top 25. Nou staan er ook nog heel veel programma’s níet in die top 25, dus het einde is nog niet in zicht, maar het is… Ja, Gordon hoort gewoon in de top 15 te staan met wat hij ook doet en daar is zijn salaris ook naar, begreep ik.”

Verzadiging

Met dit soort kijkcijfers is Gordon zijn hoge salaris dus niet waard, meent Evert. “De laatste jaren zit het hem niet mee. Op een gegeven moment is de verzadiging misschien wel daar, is het héél veel Gordon geweest. Het was natuurlijk ook heel veel Gordon.”

Hij vervolgt: “Kijk, die tijd van Geer en Goor samen zie ik niet één-twee-drie meer terugkomen en dan is zo’n programma best aardig, maar dan moet het wel beter scoren dan het nu deed.”

Tv-exit?

Het contract van Gordon bij Talpa loopt volgend jaar af. Kan hij rekenen op een verlenging? “Nou, onder de huidige voorwaarden niet, denk ik. Een presentator die laat doorschemeren wel klaar te zijn met Nederland… Ja, als hij klaar is met ons, waarom moet ik dan nog naar hem kijken?”

Dat is gewoon ook een dingetje, zegt Evert. “Dat is een imagoprobleempje geworden. Ik denk dat het een beetje klaar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het contract van Gordon verlengd wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen