Daphne Deckers kan haar eigen telefoonnummer niet onthouden

Daphne Deckers heeft net als elke andere Nederlander een telefoonnummer dat bestaat uit tien cijfers, maar die kan de presentatrice met geen mogelijkheid onthouden. “Even opzoeken hoor.”

Daphne Deckers © NPO

Het lijkt soms wel alsof Daphne Deckers helemaal niets bespaard blijft. Niet alleen is ze hoogsensitief, heeft ze last van sleep inertia en werd ze in de afgelopen jaren getroffen door vetluis én een ganglion, maar nu blijkt ze ook nog eens het zusje van dyslexie te hebben. “Dyscalculie: een haperend inzicht in getallen.”

Daphne’s trauma

Daphne doet deze persoonlijke onthulling in haar column in de Vrouw. Het achtervolgt de presentatrice al haar hele leven. “Op de lagere school kwam ik er nog mee weg, al dacht ik toen al: ik snáp getallen niet. Ik vond ze ongrijpbaar, draaide ze om, en deed er een eeuwigheid over om de tafels te leren.”

En op de middelbare school dan? Daar kreeg de puberende Daphne vaak de wind van voren. “Ik ben lui genoemd, opstandig, tegendraads”, zegt ze. “Zes jaar wiskunde op het vwo – ik heb er nog een trauma van.”

Telefoonnummer

Tegenwoordig ondervindt Daphne er nog altijd hinder van. “Zo kan ik bijvoorbeeld mijn eigen telefoonnummer niet onthouden. Dat heeft me al in een aantal gênante situaties gebracht.”

Mensen dachten dan bijvoorbeeld dat Daphne haar nummer niet wilde geven. “En dus gebruik ik geregeld het smoesje: ‘Even opzoeken hoor, want ik heb een nieuw nummer.'”

Emotioneel

Gelukkig weet Daphne nu waardoor het komt. “Ik bén niet lui, mijn hersenen werken gewoon iets anders.”

En dat verklaart de 3,1 voor haar eindexamen wiskunde. “Ik word er nog steeds een beetje emotioneel van als ik eraan terugdenk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u uw eigen telefoonnummer onthouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen