Catherine Keyl: ‘Hierom schrijven veel media niet over John de Mol’

Catherine Keyl stelt dat veel media niet over John de Mol durven te schrijven vanwege zijn enorme macht. Ze heeft ooit een column over hem geschreven, maar die werd niet geaccepteerd.

John de Mol en Catherine Keyl © Talpa, NPO

De macht van John de Mol in de Nederlandse mediawereld is gigantisch. “Vrijwel elk medium in ons land houdt rekening met de ver grijpende tentakels van opperhoofd John, zus Linda en zoon Johnny”, schrijft Nieuwe Revu. “En familieleden, zoals Vandaag Inside-verslaggever Noa Vahle, worden tot vervelens toe de hemel in geprezen.”

Mediamacht

Negatieve artikelen over de Mol-familie zijn er veel minder en áls ze er zijn, dan ontsteekt Johan Derksen ’s avonds in woede op televisie. “Schadelijke publicaties worden veelal uit de weg gegaan of tegengehouden”, aldus het blad. “Zo zijn de vermoedelijke misdragingen van Willeke Alberti achter de schermen van de musical De Jantjes nooit gepubliceerd.”

Willeke Alberti, de ex van John en de vader van Johnny, heeft ‘alles in het werk gesteld’ om publicatie te voorkomen, stelt het tijdschrift. Waar zij precies van ‘verdacht’ wordt, kunt u lezen in Nieuwe Revu, maar feit is volgens het blad dat de Molletjes wel héél erg opzichtig gespaard worden.

Catherine

Wat zegt Catherine Keyl daarover? “Ik heb een keer een column over John de Mol voor De Telegraaf geschreven en die is nooit geaccepteerd omdat de krant toen in onderhandeling met hem was over overname. Dat is nooit zo tegen mij gezegd, maar dat was natuurlijk wel de reden.”

Ze vervolgt: “Waarom veel media niet over De Mol schrijven? Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal hypotheken te betalen en als je geen inkomen hebt, dan houdt dat natuurlijk ook op. Zo simpel is het. Het heeft allemaal te maken met machtsposities en die heeft John behoorlijk.”

Verbale intimidatie

Radiomaker Jan Paparazzi doet in hetzelfde artikel een pittige beschuldiging aan het adres van John. Als het over Matthijs van Nieuwkerk gaat, zegt hij: “Je moet eens weten hoe dat vroeger met John de Mol ging bij Koffietijd en De 5 Uur Show. Dat was nog tien keer erger.”

John had volgens Jan ook Matthijs-achtig gedrag. “Die programma’s kampten met een torenhoog ziekteverzuim door de verbale intimidatie door De Mol van de mensen net onder hem.”

Catherine ontkent

Dat ontkent Catherine, die De 5 Uur Show presenteerde. “Dit is de eerste keer dat ik dat hoor. Dat heb ik echt niet meegemaakt.”

Voor zover zij weet heeft het team van John zich daar niet misdragen. “Van spanningen heb ik nooit iets gemerkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mediamacht intimideert. Een goede reden om het samengaan van RTL en Talpa af te wijzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen