Beau van Erven Dorens schiet flink uit zijn slof: ‘Die tyfus-Russen!’

Beau van Erven Dorens is tijdens een onschuldig item in zijn talkshow plotseling behoorlijk uit zijn slof geschoten. De presentator repte namelijk, live op televisie, boos over ’tyfus-Russen’.

Beau van Erven Dorens © RTL

Het is op dit moment behoorlijk koud in Nederland en daarom zat weervrouw Amara Onwuka gisterenavond aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Zij vertelde dat het ’s nachts enorm koud zou gaan worden, tot wel tien graden onder het vriespunt, en dat het overdag ongeveer rond het vriespunt zou blijven hangen.

Tyfus-Russen

Beau merkte vervolgens op dat dit geen goed nieuws is voor mensen die lijden onder de energiecrisis. “Het is wel zuur, schiet me net te binnen, dat we net met die tyfus-Russen zitten dat het zo koud is. Dat is voor de energiecrisis natuurlijk en de mensen die thuis zitten en geen cent hebben om de verwarming op te stoken…”

Voor Russische Nederlanders zal de uitbarsting van Beau ongetwijfeld flink schrikken geweest zijn. “Zei hij nou ‘tyfus-Russen’?”, twittert ene Mark. En Nicky daarop: “Je bent mij net voor. Ja dat zei hij. Hoe dan??”

‘Ik schrik hiervan’

De uitschieter van Beau wordt ook besproken in de podcast TV Talk van Hart van Nederland. Daarin kunnen redacteuren Pien en Daniël er wel om lachen. “De tiefus-Russen, haha. Een leuke afsluiter!”

Beau sprak even later in de uitzending overigens ook nog over het institutioneel racisme en discriminatie bij Buitenlandse Zaken. Dat keurde hij sterk af. “Ik schrik hiervan, Wouter.”

Journalist Wouter de Winther noemde het daarop ‘beschamend en schokkend’.

Hartstikke koud

Terug naar Amara: heeft zij goed nieuws voor mensen die last hebben van de energiecrisis? “Nou, ik moet zeggen dat dit weer zoals vandaag overdag, dan kun je natuurlijk ook weer heel veel warmte winnen door de zon maximaal binnen te laten. De dagen daarvoor waren helemaal erg, want dan heb je én een koude nacht en overdag komt die zon er niet aan te pas.”

Dan is het wel gewoon hartstikke koud, aldus Amara. “Iedereen heeft tegenwoordig die aapjes waarop je kan zien hoeveel je verbruikt en daar werd ik ook niet per se heel blij van. Nu merk je met de zon erbij dat het iets minder onvriendelijk is.”

Tweet

Een tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Beau van Erven Dorens te ver gaat met 'tyfus-Russen'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen